Man (27) wil ouders aanklagen omdat ze hem ter wereld brachten zonder zijn toestemming

Met valse baard en veel overtuiging verkondigt antinatalist Raphael Samuel (27) zijn boodschap.
Screenshot Youtube Nihil Anand Met valse baard en veel overtuiging verkondigt antinatalist Raphael Samuel (27) zijn boodschap.
Een 27-jarige Indiër beweert plannen te hebben om zijn ouders aan te klagen, omdat ze hem ter wereld brachten zonder zijn toestemming. De man is een antinatalist, een aanhanger van een filosofische stroming die een negatieve waarde toekent aan geboorte.

Volgens The Daily Mail wint de antinatalistische beweging aan kracht in India. Een steeds grotere groep jonge mensen zou zich verzetten tegen de sociale druk om kinderen te krijgen. “Kinderen mogen niet gedwongen worden om het leven te moeten lijden”, is hun visie.

Raphael Samuel (27) uit Mumbai is een aanhanger. “Ik heb nochtans een goede relatie met mijn ouders”, zegt hij. “Maar je kan er niet omheen dat ze mij ter wereld brachten, louter en alleen voor hun eigen plezier. Ik ben gemaakt om hen geluk te brengen.”

“Ik heb een geweldig leven”, zegt Samuel. “Maar ik vind niet dat het mij opgedrongen had mogen worden. Waarom zou ik iemand verplichten zich een weg te banen door de rompslomp van het leven? Naar school gaan, een job zoeken, carrière maken, ... Zeker niet als die persoon daar zelf niet om gevraagd heeft.” 

Kidnapping en slavernij

Aan Times Now News verklaarde Samuel dat hij juridische stappen wil ondernemen tegen zijn ouders. “Ik wil kinderen in India duidelijk maken dat ze hun ouders niets verschuldigd zijn. In dit land heerst een mythe dat je respect moet hebben voor je ouders. Als je van je ouders wil houden om wie ze zijn, is dat ok. Maar je moet het niet doen, gewoon omwille van hun positie als ouder.”

Facebook Nihilanand

Op zijn Facebookpagina ‘Nihilanand’ post Samuel antinatalistische boodschappen. Daar vergelijkt hij het krijgen van kinderen onder meer met kidnapping en slavernij. “Als je echt van je kinderen houdt, maak er dan geen”, klinkt het ook. Ook op Youtube is hij actief.

Eerdere bekende aanhangers van het antinatalisme waren onder meer Duitse filosofen als Arthur Schopenhauer en Friedrich Nietzsche.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis pippers

  Kan het nog zotter of denkt die dat sperma kan spreken

 • bryan de ceuster

  Daarom zou euthanasie ook beschikbaar moeten worden voor iedereen. Niemand heeft je gevraagd om geboren te willen worden, dus heb je ook het recht om eender wanneer uit dit leven te mogen stappen.

 • Frank De Witte

  Ik begrijp de achterliggende boodschap wel. Voor sommige mensen is leven een lijdensweg en uiteindelijk is er geen doel, je sterft gewoon. Er zijn er natuurlijk die zich inbeelden dat er nog iets is na de dood (rijstpap met gouden lepeltjes, een harem maagden,...). Keep on dreaming zou ik zeggen. Aangezien je geen bewustzijn hebt voor je geboorte is dat bewustzijn terug verdwenen na je dood. Ik vergelijk het met onder narcose gaan, dan heb je er ook geen enkel beseft meer van dat je bestaat.

 • Eida Lam

  Dat is een beetje kort door de bocht: wat hij wil zeggen is dat als je arm bent en de touwtjes niet aan elkaar kan knopen dat je geen zaak hebt om kinderen te maken en zo een volgende mens ook de miserie in duwt. Een probleem dat nogal prominent is in derde wereldlanden.

 • Stefan Klemic

  Inderdaad, niemand vraagt om op de wereld te komen, maar bij mijn weten staat kinderen krijgen, nergens ter wereld in het strafwetboek...