Man (19) doet LSD in drankje van collega’s: “Ze hadden nood aan positieve energie”

Getty Images/iStockphoto
Een 19-jarige medewerker van een autoverhuurbedrijf is door de Amerikaanse politie opgepakt omdat hij LSD zou hebben toegevoegd aan het drankje van zijn collega’s. Zijn uitleg daarover was opmerkelijk. “Ze waren te gespannen. Ze hadden nood aan positieve energie.”

Twee collega’s van bij Rent-a-Car Missouri, een vrouw (24) en man (23), waren plots duizelig en stonden wankel op hun benen. Omdat ze er geen idee van hadden hoe dat kwam, werden ze met spoed naar een ziekenhuis afgevoerd. De 27-jarige manager van het bedrijf vertelde de hulpdiensten dat hij vermoedde dat hun jongere collega iets in hun water had gedaan. Hij had de man daarmee zien prutsen.

Aan de politie gaf de 19-jarige toe dat zijn collega’s “veel te gespannen” waren. Om hen wat “positieve energie” te bezorgen, voegde hij naar eigen zeggen LSD toe aan een kan water en een kopje koffie. De politie voert nog toxicologisch onderzoek naar die bewering.

Getty Images

Krachtige werking

LSD kan een zeer krachtige werking hebben. “Het versterkt bestaande emoties, verandert de waarneming en de beleving van tijd en ruimte”, zo meldt de druglijn. “Zo kunnen gehoor, reuk en gevoel intenser worden of kunnen voorwerpen licht uitstralen. De gebruiker kan muziek beginnen ‘zien’, een schilderij ‘horen’ of een kleur ‘ruiken’. Wat gewoon stilstaat, kan gaan bewegen, de ruimte kan vergroten of verkleinen, de tijd kan vertragen of stilstaan enzovoort. Gevoel en waarneming horen niet meer bij elkaar. Bij deze bizarre bewustzijnsverandering ervaart de gebruiker zijn gedachten meestal als heel helder.”

Zijn twee collega’s hielden geen verwondingen over aan het incident. De 19-jarige is naar verluidt niet meer aan het werk bij het bedrijf. Hij werd opgepakt, maar zou weer vrijgelaten zijn.

Bekijk ook:

Hallucineren door paddo’s of LSD: zo werkt het.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Max Aereinck

  LSD is prachtig als je weet hoe er mee om te gaan. Als ik met pensioen ga doe ik het nog een keer! Maar iemand doelbewust drogeren zonder dat die ervan weet is inderdaad misdaad.

 • Senne Misselyn

  Je moet hiermee oppassen. Je hebt 3 keer meer kans om een psychose te krijgen als je drugs gebruikt.

 • Jef Smit

  Tom, lsd moet je doen in een bekende en rustige omgeving met goede vrienden die je blindelings vertrouwt. Sowieso het beste gevoel dat ik ooit in mijn leven heb gehad. Het is wel bij 1x gebleven, puur om te experimenteren.

 • Tom Caers

  Echt gevaarlijk,in men tienerjaren is geprobeerd en uren in de hel gezeten. Afblijven van die rommel!