Mama, wier zoontje verdronk op vakantie, krijgt kritiek voor haar 'verontrustende' zwemlessen

Screenshot
Vier jaar geleden verloor Emma Aspinall (33) haar zoontje Loui op vakantie in Tunesië. Op een onbewaakt moment verdronk het tweejarig jongetje. De vrouw geeft nu zwemlessen waar ze baby's leert overleven in het water. De rouwende moeder plaatst regelmatig enkele video's online maar kreeg al bakken kritiek over zich heen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Britse Emma was radeloos toen haar zoontje verdronk. Dit mocht geen enkele ouder meemaken. Ze ontdekte dat er in Amerika een cursus bestaat om baby's en peuters te leren overleven in het water. Ze rondde de cursus met succes af en besloot zelf kinderen zwemles te geven.

Als een echte trotse lesgeefster plaatst ze regelmatig video's online. Daar is te zien hoe ze de kinderen in het water gooit om ze zo aan het water te laten wennen. De kinderen zien er reddeloos uit en je hoort ze duidelijk huilen.

Kritiek van experts

Verschillende mensen reageren liefdevol en vinden het een geweldig initiatief. Toch zijn er ook heel wat negatieve reacties. Mensen vinden het verontrustend en zijn er zeker van dat het schadelijk is voor de baby.

Een medische antropologe van de universiteit van Cambridge, Françoise Freedman, begrijpt de negatieve reacties. "Je dwingt baby's om te drijven en dat doet denken aan traumatische methodes. De techniek kan nog zo hard geprezen worden. Je blijft onthouden dat je de baby pijn hebt gedaan."

Emma blijft haar zwemlessen verdedigen. "Ook als een kindje een vaccinatie krijgt, zal hij of zij huilen. Ze bevinden zich dan, net zoals tijdens de watergewenning, buiten hun comfortzone."