Maleisische politie ontrafelt mysterie weerwolfbaby

Facebook
De politie in Maleisië heeft met een officiële verklaring angstgevoelens bij burgers weggenomen over foto's van een weerwolfachtig monstertje. De bizarre kiekjes werden de afgelopen tijd massaal gedeeld op sociale media waardoor veel mensen in het Aziatische land in paniek raakten. Volgens de politie gaat het om een extreem gedetailleerde siliconenpop die op het internet te koop is.

Het eerste bericht over het harige babydier met een staart, puntoortjes, klauwen en slagtandjes dook een paar dagen geleden op via Facebook. Bij ettelijke foto's van het monstertje stond dat het was aangetroffen in de Maleisische staat Pahang en voor nader onderzoek overgebracht naar een laboratorium op een geheime locatie. De post werd massaal gedeeld en mensen buitelden over elkaar met de wildste speculaties over de herkomst van het griezelige schepseltje. Zo zou de overheid de opvallende vondst buiten de publiciteit hebben willen houden en zelfs buitenlandse experts hebben ingeschakeld om de herkomst te onderzoeken.

Facebook

De Maleisische bevolking, voor het overgrote deel moslim, staat bekend als erg bijgelovig. Het verwondert de politie dan ook niets dat de pop zoveel onrust veroorzaakte en dat sommige mensen in Pahang zelfs de straat niet meer op durfden. Een politiewoordvoerder heeft tegenover lokale media verklaard dat de foto's grondig zijn onderzocht en dat ze van het internet zijn geplukt. "Het diertje is honderd procent namaak en we roepen iedereen met nadruk op de kiekjes niet meer te delen om de ontstane paniek snel in de kiem te sporen", aldus agent Datuk Rosli Abdul Rahman.

Het diertje is honderd procent namaak en we roepen iedereen met nadruk op de kiekjes niet meer te delen

Maleisische politie
Facebook33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eida Lam

  Ongelooflijk, het tart werkelijk mijn verbeelding dat er samenlevingen zijn die zich zo snel en zo hard laten meeslepen over de meest belachelijke onzin.

 • Johan Ongena

  Werkelijk een hebbedingetje om in de tuin achter de haag te zetten, waar alleen diegene het zien die alles lopen af te speuren lol.

 • Glenn Wouters

  Eten van hond kat enz heeft hier niets mee te maken. Je eet wat er rondloopt, in ons geval varken paard konijn koe, anderen geit kameel slang. En dan zijn er die apen eten. Honden eten zit op bepaalde plaatsen, en niet overal in de Chinese cultuur Onder de oorlog aten de mensen hier ook katten, smaakt als konijn alleen de botjes zijn anders. Dus wat is het probleem? En wat de NVA hier weer komt doen kan alleen Dave weten.

 • Hanne Koek

  Kvind het poppetje wel heel mooi gemaakt ! Mooie detailes. ik snap wel ergens als ze er een verhaaltje aan breien met deze foto's dat er mensen de schrik van krijgen :p

 • Dave Janssens

  Bwah ik zou het ook grappig kunnen vinden ... maar niet heus.