Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/Image Source

Lucien moet motor altijd 45 minuten laten draaien als hij gps wil updaten: “Schandalig in deze klimaattijden”

BizarLucien is zeer tevreden over de Peugeot 3008 die hij vorige zomer kocht. Op één detail na: als hij zijn GPS-kaarten wil updaten, moet hij zijn motor telkens 45 minuten laten draaien. “Net nu de brandstof zo duur is en we rekening moeten houden met het klimaat. Zotter wordt het toch niet?”, klaagt onze landgenoot bij RTL.

122 reacties

 • Els Pauwels

  4 jaar geleden
  Is heel dat elektrisch gedoe nu veilig bij een serieuze crash? Wat met verhalen dat brandweer mensen niet kan bevrijden omdat heel de auto elektrisch geladen is?
 • Geert Jackers

  4 jaar geleden
  Vandaag nog met aanhangwagen gereden achter een electrische wagen.....perfect naar containerpark en terug....20km , dus kan prima.
 • Erwin VD

  4 jaar geleden
  Nu al gewone brandstofwagen laten stationair draaien om een GPS-ke op to date te brengen? Dat zal dan nog meer problemen geven met E-auto, waar alles up to date gehouden wordt via live-connections die de batterij belasten! Aan alle voorstanders van E-auto veel plezier met uw overdure wagen om enkel rond de kerktoren te geraken. Een aanhangwagen is ook al uit den boze, want dan geraak je enkel maar tot aan de straatrand van je oprit!
 • Yvan Lissens

  4 jaar geleden
  Aan al die mensen die spreken over opladers en extra-batterijen: Lees eens wat er staat: Bij veel moderne auto's MOET de motor draaien vooraleer zo'n update kan doorgaan. Meestal laat (één van) de boordcomputers het, zonder motor, niet toe omdat men anders de batterij teveel, of te lang, belast.
 • Els Pauwels

  4 jaar geleden
  ik heb mijn vaste autoGPS nog nooit geüpdatet, en heb nog nooit problemen gehad met plaatsen die hij niet kent. ik begrijp het allemaal niet zo goed wat de noodzaak is om zoiets meerdere malen per jaar up te daten? of misschien doet die van mij dat dan automatisch zonder ik het weet ?