Lottowinnares: "Ik gaf mijn familie 25 miljoen euro, nu spreken ze zelfs niet meer met mij"

"De lottowinst van 148 miljoen pond (187 miljoen euro) heeft van mijn leven een nachtmerrie gemaakt. Ik heb al bijna een jaar niet meer met mijn familie gesproken, hoewel ik hen in totaal 25 miljoen euro geschonken heb. De breuk is onherstelbaar." Aan het woord is Gillian Bayford, een 43-jarige Britse die vier jaar geleden de jackpot binnenrijfde. Vijftien maanden later volgde er al een pijnlijke echtscheiding, maar deze klap komt nog veel harder aan. Haar ouders zijn intussen in de tegenaanval gegaan. "Ze heeft ons maar een miljoen pond (1,2 miljoen euro) gegeven. Ze acteert als een personage uit 'Jekyll and Hyde', sinds die megawinst zit ze constant te liegen. Haar leven is een puinhoop en een verzinsel."

"In mei vorig jaar werd ik verstoten door mijn moeder, vader en broer", klinkt het uit de mond van Gillian. "Intussen zitten ze wel grote sier te maken met mijn geld. Colin heeft bijvoorbeeld verschillende Audi's met een gepersonaliseerde nummerplaat. Als hij er eentje beu is, doet hij die na enkele maanden weg. Hij woont in een huis met vijf slaapkamers, ter waarde van zo'n 365.000 euro."

"Mijn ouders hebben het luxeleventje intussen ook beet, ze rijden met een Audi S8 en weigeren voortaan nog het vliegtuig te nemen in economy class. Mijn vader heeft zelfs geprobeerd om beslag te leggen op mijn geld. Ach, het was de bedoeling om iedereen gelukkig te maken, maar ze zijn er enkel hebberig door geworden. Zeer jammer vind ik dat. Ze zijn vergeten waar ze vandaan komen."

Van caravan naar appartement
Bayford hielp naar eigen zeggen meteen om de schulden van haar vader en broer -885.000 euro na enkele mislukte zakendeals- uit de wereld te helpen. Haar ouders kregen er nog een flinke som bovenop, zodat ze niet langer in een caravan zouden moeten leven. Met het geld kochten ze onder meer een appartement in Carnoustie, aan de Schotse oostkust.

"Maar negen maanden later stonden ze opnieuw aan mijn deur, met de vraag om meer geld te geven aan mijn broer. Ik ging akkoord met een miljoen euro, maar daarna heeft Colin het contact verbroken. Hij is zelfs in het geniep getrouwd. En dan verwachten ze dat ik hen nog help als ze in de problemen zitten?"

"Complete nonsens"
Waar het dan verkeerd gelopen is? Gillian vermoedt dat ze zich beschaamd voelden na een artikel over haar in de krant. Colin weigerde nu commentaar te geven, haar vader noemde haar beschuldigingen complete nonsens. "Wij willen niets van haar, ze heeft ons al te veel gegeven."

Bayford is nu ook niet bepaald een onbesproken blad. Enkele weken geleden sloot ze plots haar café dat ze gekocht had, tot grote frustratie van haar werknemers. Zij moesten het met een telefoontje en een 'afscheidspremie' van 100 pond (125 euro) stellen.

In 2013 kwam er een einde aan haar huwelijk met Adrian Bayford. Zogezegd omdat de stress als miljonair hen te veel geworden was, maar er circuleerden ook geruchten dat zij hem bedrogen zou hebben met de tuinier. Intussen is Gillian verloofd met autoverkoper Alan Warnock.