Lichaam Indiase ‘Houdini’ gevonden na fatale stunt

Chanchal Lahiri in actie.
REUTERS Chanchal Lahiri in actie.
De Indiase boeienkoning die een truc van de beroemde goochelaar Harry Houdini (1874-1926) wilde nadoen, is daarbij om het leven gekomen. Reddingswerkers vonden het lichaam van ‘magiër’ Chanchal Lahiri gisteravond in de rivier de Hooghly. Dat meldt de plaatselijke politie.

Lahiri liet zich zondag geboeid de rivier in takelen in de miljoenenstad Kolkata. De 40-jarige magiër kwam vervolgens niet meer boven water, tot schrik van toeschouwers. De autoriteiten hielden er aanvankelijk nog rekening mee dat de verdwijning misschien onderdeel was van de stunt, maar begonnen toch een zoekactie.

Voor de ontsnappingstruc had de man erkend dat het lastig zou worden zich te bevrijden. “Als ik het goed doe is het magie en als ik het fout doe een tragedie’', stelde hij. Lahiri zei ook dat hij de ‘belangstelling voor magie’ nieuw leven in wilde blazen met de stunt.

Glazen kist

21 jaar geleden tartte hij op dezelfde plaats het lot, door vastgebonden in een glazen kist vanaf de brug het water in te gaan. Destijds slaagde hij er wel in heelhuids de kop op te steken. “Het kostte me toen slechts 29 seconden”, vertelde Lahiri voor zijn ditmaal noodlottige ontsnappingspoging aan persbureau AFP. 

Bij een poging in 2013 was het niet het wassende water waaraan hij wist te ontkomen, maar aan het woedende publiek. Dat ontdekte een deurtje in de glazen gooi en viel de stuntman aan.

Zelfdoding of moord? 

De politie wil nu weten of de boeienkoning zelfmoord heeft gepleegd en of hij daarbij hulp kreeg van zijn bedrijf, dat zich ook schuldig gemaakt zou hebben aan nalatigheid.

Verder had Lahiri helemaal geen toestemming om zich in het water te begeven, zegt de politie, en was er geen rivierpolitie om een oogje in het zeil te houden, omdat de boeienkoning een uur eerder met zijn act begon dan hij had aangekondigd.

AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mady Vermeulen

    Het werd dus een tragedie. De man betaalde zijn stunt met zijn leven. Een hoge prijs voor de roem.