Landon (7) met autisme vliegt voor het eerst alleen: mama helemaal gerustgesteld door selfie van medereiziger

Na de landing ontving mama Alexa deze selfie met een hartverwarmende boodschap over Landon (7). Foto rechtsboven: Ben Pedraza.
facebook - KATU Na de landing ontving mama Alexa deze selfie met een hartverwarmende boodschap over Landon (7). Foto rechtsboven: Ben Pedraza.
De vliegtuigreis die een jonge Amerikaan voor het eerst alleen zou maken, heeft zijn moeder kopzorgen bezorgd. Begrijpelijk, Landon (7) heeft een autismespectrumstoornis en is op een vliegtuig niet op zijn gemak. De jongen kreeg een brief mee die hij moest afgeven aan de persoon die naast hem kwam zitten. Mama Alexa Bjornson legde in het schrijven de situatie uit en hoopte op begrip. Het bleek allemaal niet nodig, de passagier in kwestie en haar zoon werden dikke vrienden. Hun selfie gaat viraal.

Alexa en Landon wonen in Las Vegas (Nevada), terwijl zijn vader in Portland (Oregon) woont. De zevenjarige stapte eind juni voor de allereerste keer zonder begeleiding het vliegtuig op voor een twee uur durende vlucht. Alexa schreef in de brief dat haar zoon aan de lopende band zou vragen of ze al waren toegekomen. Ze hoopte van harte dat de medereiziger inschikkelijk was en Landon zou helpen om het hem naar zijn zin te maken. Als gebaar van dank stopte de moeder een biljet van tien dollar in de enveloppe. Haar wens kwam helemaal uit, want de brief belandde bij Ben Pedraza.

Alexa’s week kon niet stuk toen ze na de vlucht via Facebook een selfie ontving van Landons kortstondige buurman. Pedraza schreef dat haar zoon inderdaad ettelijke keer vroeg of ze er al bijna waren. Hij beschreef Landon als een toffe reisgenoot. “We hebben ons geamuseerd met spelletjes schaar-steen-papier (blad-steen-schaar, red.)”. De man apprecieerde de tien dollar, maar die heeft hij ter ere van Landon geschonken aan een liefdadigheidsorganisatie rond autisme. De foto is aan een virale veroveringstocht bezig .

Heel wat mensen zijn beroerd door het vriendelijke gebaar. Veel vrouwen benaderden Pedraza via sociale media en vroegen prompt of hij nog single is. “Ik voel me gevleid , maar ik ben al bezet”, zei hij in een reactie aan de lokale tv-zender KATU in Portland.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Deze jongen reisde niet onbegeleid. Op de luchthaven van vertrek en aankomst was er begeleiding voorzien. Dat is verplicht en je moet er in de meeste gevallen ook voor bijbetalen. Een medewerker van de luchthaven leidt de jongen naar de juiste gate en zorgt dat die veilig op het juiste vliegtuig geraakt. De begeleider vliegt natuurlijk niet mee. Bij aankomst is er een andere begeleider die de jongen begeleidt tot aan de persoon die hem mag ophalen.

 • Thibault Derese

  Welke moeder laat haar kind op die leeftijd alleen? Laat staan met Trein of dit geval vliegtuig reizen???????????

 • Barbara Schotte

  Los van het feit dat hij ASS heeft, je laat een 7jarige toch niet alleen zo'n reis maken! Zeker als al geweten is dat hij zich niet op zijn gemak voelt in een vliegtuig. De jongen heeft geluk gehad met zo'n buurman, velen zijn minder tolerant naar anderen toe, zelfs naar kinderen. Ik wist zelfs niet dat een minderjarige zonder begeleiding mag vliegen

 • Peter Thys

  ook in de wijde wereld zijn er prachtige mensen zoals Ben,trouwens op een lange vlucht waarom niet een fijne tijd doorbrengen met je buurman-passagier? Je ziet het hé mensen worden geboren met een aangeboren vooroordelen-pakket?

 • Peter Bonacasa

  Alsof mensen met autisme niets kunnen. Het is een enorm spectrum, met heel veel verschillende kenmerken. De titel is denigrerend voor alle "hulpeloze" autisten.