spaceX
Volledig scherm
spaceX © Twitter

Lancering van SpaceX verward met komst van aliens op sociale media

Een mysterieus, flikkerend lichtschijnsel in Californië heeft gisteravond kortstondig voor paniek gezorgd. Theorieën over de komst van aliens in  UFO's - maar ook de kerstman - die voornamelijk op Twitter verschenen, werden al snel ontkracht door de lokale autoriteiten. Het lichtfenomeen was afkomstig van een SpaceX-raket die gisteren werd gelanceerd vanuit de luchtmachtbasis Vandenberg. 

2 reacties

 • jimmy nuyts

  3 jaar geleden
  @jip dat is de schokgolf zoals die er ook is bij straaljagers die harder gaan dan mach 1. denk daarbij dat die falcon9 een pak sneller gaat dan mach 1, een pak groter is dan een f16 ofzo, en dat - zoals je wellicht kan zien op alle foto's de maan net achter die schokgolf schijnt waardoor die grote schokgolf 's nachts dus extra zichtbaar is... en als je de artikels hier leest was er recent ook een raket lancering in rusland, met ong. dezelfde bouw als een spacex raket....
 • Jim Fonteyne

  3 jaar geleden
  Als die beelden van een raket zijn hoe verklaar je dan het lichtverschijnsel achter de zogenaamde raket. Ik zeg niet dat het Aliens zijn maar dit is geen lancering. Vergelijk met hetzelfde verschijnsel in Rusland enkele dagen na California. Ook spacex zeker?
 1. Ruimteschip of niet? Reusachtige telescoop onderzoekt tien uur lang sigaarvormig gevaarte
  PREMIUM

  Ruimte­schip of niet? Reusachti­ge telescoop onderzoekt tien uur lang sigaarvor­mig gevaarte

  Het is geen vliegtuig, het is geen vogel, het is geen rots en het is geen afval. Wát dan wel het sigaarvormige gevaarte is dat door onze ruimte klieft, weet niemand. Wetenschappers sluiten niet uit dat het een deel van een ruimteschip is - al blijft de kans klein. De grootste beweegbare radiotelescoop ter wereld, de Green Bank Telescoop in West-Virginia, zal vandaag tien uur lang speuren naar radiosignalen.
 2. Waarom de nazi's geloofden in het bovennatuurlijke
  PREMIUM

  Waarom de nazi's geloofden in het bovenna­tuur­lij­ke

  Het is een bekende figuur in veel boeken en films: de bijgelovige nazi. Denk aan Indiana Jones die nazi's moet tegenhouden op zoek naar een magisch wapen. Ook uit serieuze biografieën weten we dat sommige nazi's zich inlieten met horoscopen. Maar meestal blijft het bij losse anekdotes. In een nieuw overzichtswerk toont Eric Kurlander, hoogleraar geschiedenis aan Stetson University in Florida, dat deze praktijken geen randverschijnselen waren. Het Derde Rijk was tot in zijn poriën doordrongen van 'bovennatuurlijk denken'.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is