Lancering van SpaceX verward met komst van aliens op sociale media

spaceX
Twitter spaceX
Een mysterieus, flikkerend lichtschijnsel in Californië heeft gisteravond kortstondig voor paniek gezorgd. Theorieën over de komst van aliens in  UFO's - maar ook de kerstman - die voornamelijk op Twitter verschenen, werden al snel ontkracht door de lokale autoriteiten. Het lichtfenomeen was afkomstig van een SpaceX-raket die gisteren werd gelanceerd vanuit de luchtmachtbasis Vandenberg. 

Rond 17:30 uur plaatselijke tijd kregen de lokale media in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië bezorgde oproepen binnen. Inwoners van Pasadena en omstreken zagen een mysterieus, flikkerend schijnsel aan het hemelgewelf. Gebruikers van de sociale media lieten hun fantasie de vrije loop. Sommige reageerden gelaten: "Ik ben momenteel in Pasadena aan het kijken naar aliens die door de lucht vliegen." 

 Anderen twijfelden of de mysterieuze bezoeker een alien was of de kerstman. 

Nog anderen vreesden voor hun leven. "Gaan we nu sterven?", vraagt een Twitteraarster in haar filmpje terwijl ze toekijkt hoe het "ongecontroleerde visvormige ding" door de lucht schiet.

In een filmpje dat de eigenaar van SpaceX zelf, Elon Musk, op Twitter plaatste, wordt er zelfs gespeculeerd over een atoombom. Dat Musk er op weinig diplomatische wijze grappend een Noord-Koreaanse atoom-UFO van maakt, wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. 

De Amerikaanse autoriteiten ontrafelden het mysterie snel. Het ellipsvormige lichtschijnsel werd veroorzaakt door de lancering van een Falcon 9-raket van SpaceX. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jimmy nuyts

    @jip dat is de schokgolf zoals die er ook is bij straaljagers die harder gaan dan mach 1. denk daarbij dat die falcon9 een pak sneller gaat dan mach 1, een pak groter is dan een f16 ofzo, en dat - zoals je wellicht kan zien op alle foto's de maan net achter die schokgolf schijnt waardoor die grote schokgolf 's nachts dus extra zichtbaar is... en als je de artikels hier leest was er recent ook een raket lancering in rusland, met ong. dezelfde bouw als een spacex raket....

  • Jim Fonteyne

    Als die beelden van een raket zijn hoe verklaar je dan het lichtverschijnsel achter de zogenaamde raket. Ik zeg niet dat het Aliens zijn maar dit is geen lancering. Vergelijk met hetzelfde verschijnsel in Rusland enkele dagen na California. Ook spacex zeker?