Kya raakt nog amper uit bad vanwege haar grote borsten, haar oplossing is niet alledaags

Kos
Van een zwaarwichtig probleem gesproken: de stevige borsten van Kya Granito zitten zodanig in de weg dat haar dagelijkse leven er fel onder lijdt. Zelfs simpelweg uit bad klauteren is een heuse lijdensweg geworden. De 21-jarige Britse heeft nu echter een creatieve oplossing bedacht. Via een crowdfundingactie hoopt ze achtduizend pond bij elkaar te bedelen, zodat die felbegeerde borstverkleining eindelijk plaats kan vinden.

Tot nu toe heeft de jonge schoonmaakster echter nog geen enkele donatie ontvangen. Morele steun en tips, daar kan ze wél op rekenen. "Ik vind 8.000 pond een ongelooflijk hoog bedrag om iemand haar levenscomfort terug te geven", klinkt het onder meer. Of nog: "Het klinkt wat vreemd, maar misschien kan je je inschrijven voor 'Embarrassing Bodies' (tv-programma waarin gênante, opvallende en schokkende aandoeningen behandeld worden; nvdr)? Niet geschoten is altijd mis."

Kos

Anderen vinden het dan weer schandalig dat ze 'voor zoiets' de hulp van het grote publiek inschakelt. "Dat geld zou beter naar echt goede doelen gaan in plaats van jezelf te verrijken." En: "Ik snap niet hoe borsten zo'n gevolgen kunnen hebben. De mijne zijn ook heel groot, maar ik heb er geen last van."

Op haar profiel legt Kya uit waarom ze via deze weg aan de noodbel trekt. "Sinds mijn zestiende probeer ik mijn borsten te laten verkleinen. Elke dokter die ik gesproken heb, beweert echter dat ze geen invloed hebben op mijn leven. Nochtans heb ik rugpijn en wegen ze zo veel dat ik intussen met een kleine bochel rondloop. Soms raak ik niet meer uit bed of uit de sofa, het is zelfs al een paar keer gebeurd dat ik in bad moest blijven zitten."

GoFundMe

"Ik heb last van angstaanvallen en mijn zelfrespect staat op een bijzonder laag pitje. Heel vaak durf ik het huis niet uit. De bh-bandjes aan mijn schouders zitten zo strak dat ik al enkele keren beginnen bloeden ben. In drie jaar tijd zijn mijn borsten geëvolueerd van een E-cup naar een L-cup, met als gevolg dat ik telkens nieuwe kleren moest kopen."

"Ik heb geprobeerd om te fitnessen, maar dat deed te veel pijn aan mijn boezem. Een dieet lukt ook niet omdat ik door een probleem aan mijn maag bijna geen gezonde voeding mag eten. En nu krijg ik te horen dat de Nationale Gezondheidsdienst borstverkleiningen niet langer vergoedt. Ik heb al wel wat gespaard, maar ik sta er alleen voor. Als jullie willen helpen, zou ik daar ontzettend dankbaar voor zijn. Dan moet ik me geen zorgen meer maken als ik bijvoorbeeld eens wegga en kan ik eindelijk met mijn broers en zussen spelen."