Kustplaats wil uitkijktoren naast camping naaktkampeerders

Archieffoto
ANP Archieffoto
Naaktkampeerders op een camping in de Nederlandse kustplaats Hellevoetsluis zijn ‘woest’ over het plan van de gemeente om een uitkijktoren naast het kampeerterrein te bouwen. “We geven ons graag bloot, maar niet aan vreemden. Zo trek je fout volk aan”, zegt een kampeerder tegen de lokale zender RTV Rijnmond.

De gemeente Hellevoetsluis nabij Rotterdam wil de uitkijktoren bouwen om voorbijgangers een mooi uitzicht te bieden op de toekomstige zonnepaneelvelden. Direct naast naturistencamping De Brongaard komt namelijk een groot park met zonne-energiepark.

De camping had al eerder bezwaar gemaakt tegen de komst van de uitkijktoren, waarna die uit de plannen leek te zijn geschrapt. Maar bij de definitieve vaststelling staat de uitkijktoren er toch weer in.

Een woordvoerder van de gemeente laat schriftelijk aan RTV Rijnmond weten dat het niet de bedoeling is “dat je vanuit de uitkijkpost naar binnen kijkt bij de camping”. Volgens hem wordt er rekening gehouden met de privacy van de campinggasten.

De kampeerders zijn daar helemaal niet gerust op. Ze hebben het college uitgenodigd om - met of zonder kleren - met eigen ogen te komen kijken hoe de privacy op de camping zal worden aangetast.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  De toren komt er de kampeerders staan met de billen bloot.

 • didier de coster

  marginaal

 • emil ledure

  kijkgeld vragen en verrekijkers verhuren.

 • Luc Snykers

  Zal zeker niet op die toren kruipen want meestal zijn zij die in hune blote lopen niet de knapste figuren .Maar ja de schoonheid zit van binnen !!!!

 • YVES DE GROOTE

  En misschien ook nog kijkgeld vragen??