Kussen beschermt voetgangers die zijn afgeleid door smartphone

Kussens beschermen het hoofd van voorbijgangers die zijn afgeleid door hun smartphone.
Provincia Bolzano Kussens beschermen het hoofd van voorbijgangers die zijn afgeleid door hun smartphone.
De Italiaanse stad Bolzano heeft aan lantaarnpalen kussentjes gehangen om voetgangers te beschermen die zijn afgeleid door hun smartphone. De beschermkussens maken deel uit van een campagne om mensen meer bewust te doen omgaan met hun mobiele telefoon.

De kussens zorgen er dus voor dat je niet met je hoofd tegen een paal loopt, maar willen voorbijgangers naar de website van de campagne #staysmart doen surfen. Daarmee wil de provincie Zuid-Tirol haar inwoners sensibiliseren om hun smartphone op een slimme manier te gebruiken. Er hoort ook een website met tips, zoals je smartphone niet gebruiken tijdens het rijden. Andere tips zijn om hem ’s nachts en tijdens de maaltijden uit te schakelen. “Let op dat je geen sociale zombie wordt”, klinkt het. “Maar keer terug naar het ‘socializen’ in de echte wereld, met de mensen om ons heen.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Delafontaine

  Sociale zombie is het juiste woord. Als je uw smartphone gebruikt tijdens het autorijden, tijdens het fietsen, of zelfs tijdens het wandelen, dan heb je een probleem.

 • Geert Vaelen

  Zo pamper je het gebruik ervan want ze weten dat ze zich niet zeer kunnen doen.

 • Dirk De Buyst

  En niemand die het hele artikel leest...

 • johanneke li

  Typisch voor politiekers die geen flauw benul hebben hoe ze de maatschappij kunnen verbeteren en dan maar met stomme ideeen komen aandraven...

 • Peter Tijdgad

  Al ver gekomen in onze nieuwe wereld ! Verbeterd er niet op nu nog op de wagens