Kudde van 500 schapen springt dood tegemoet in Turkse ravijn

Ruim 500 schapen zijn in Turkije in een ravijn gevallen.
privé Ruim 500 schapen zijn in Turkije in een ravijn gevallen.
Ongeveer vijfhonderd schapen zijn in het uiterste zuidoosten van Turkije van een soort klif de dood ingesprongen. Turkse media melden dat waarschijnlijk één dier van de klif sprong of viel en dat het door de hele kudde is gevolgd. 

De dieren maakten een val van zeker twintig meter in het rotsachtige landschap, ten zuiden van de provinciehoofdstad Van. Het is niet duidelijk waarom het eerste dier de sprong maakte. Mogelijk poogde het over een afgrond heen te springen. 

De boeren hebben hulp gezocht bij de lokale autoriteiten. "We zijn erg geschrokken. We zijn een kudde van vijfhonderd dieren kwijtgeraakt en hopen dat de overheid ons kan helpen'', aldus dorpsbewoner Ahmet Karatas tegen lokale Turkse media. 

Ruim 500 schapen zijn in Turkije in een ravijn gevallen.
privé Ruim 500 schapen zijn in Turkije in een ravijn gevallen.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Die beestjes weten denkelijk dat het offerfeest er aan komt, en die sprong is misschien minder pijnlijk, dan hun mannier van slachten

 • Leo Duym

  @Wim Van Den Bergh, natuurlijk heeft N-VA hier geen schuld aan, maar toch is er een gelijkenis met De Wever en zijn kiespubliek. Als De Wever als eerste in een ravijn zou springen, zie ik vele N-VA'ers volgen in de zekerheid dat de Grote Leider weet wat hij doet en dat een veilige landing verzekerd is.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  De schapen doen zoals de mensen, die lopen mekaar of doen mekaar ook achterna.

 • Wim Van Den Bergh

  Volgens sp.a is het de schuld van nva...

 • John Beton

  Lemming doen dit niet, dat is een in scene gezet verhaal. Check je "feiten"! Al jaren geweten dat lemmingen dit NIET doen..