Kruidvat stopt met verkoop Hitler-kleurboek: "Het boek werd ook in Vlaanderen verkocht"

rv
De Nederlandse winkelketen Kruidvat, met filialen in België, haalt een kleurboek uit de handel met daarin een afbeelding van Adolf Hitler. Het gaat om een afbeelding die is opgedeeld in verschillende vakken met letters, om het kleuren voor kinderen te vergemakkelijken. Kruidvat bevestigt nu dat het boek wel degelijk ook in Vlaanderen te koop was, maar niet in Wallonië.

Bij de uitgeverij klinkt het nog dat het om een vergissing gaat en het nu lijkt of de Derde Wereldoorlog is uitgebroken. Ook bij Kruidvat betreurt men het voorval. "Ondanks diverse controles hebben wij spijtig genoeg de bewuste afbeelding niet opgemerkt", zegt Aicha Moussaoui.

Grote gelijkenis
De gelijkenis met de nazi is alleszins treffend. Zwart haar, een klein dun snorretje, de rechterarm geheven en rond de linkerarm een rode band met in het midden een swastika, het hakenkruis van de Nazi's. "In tegenstelling tot wat de uitgeverij liet uitschijnen, was het kleurboek ook in Vlaanderen verkrijgbaar. Maandagochtend was het boek in Nederland en Vlaanderen te koop maar niet in Waalse filialen", verduidelijkt Moussaoui.

Omruilen
Het boek, uitgegeven door het Belgische Trifora, wordt ondertussen niet meer verkocht", meldt Kruidvat.
Na een halve dag werd het boek uit de rekken gehaald. Wie het toch in zijn bezit heeft, kan het boek gaan omruilen.