Krakend vieruurtje: Belgische snoepreep gemaakt van krekels

De krekelrepen zijn gezond en ecologisch.
Facebookpagina Kriket De krekelrepen zijn gezond en ecologisch.
Wie graag ecologisch en gezond wil snoepen, kan dat vanaf nu met de allereerste Belgische krekelreep. De snack wordt gemaakt van gemalen krekels uit een Brusselse kwekerij.

De krekelreep is een idee van Michiel en Anneleen Van Meervenne. Zij zochten een alternatief voor de ongezonde snacks in snoepautomaten. Krekels zijn heel gezond: ze zitten vol vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien bevatten ze weinig suiker en geven ze een langer gevoel van verzadiging.

Ook milieubewuste snoepers zullen de krekelreep kunnen smaken, want de ecologische voetafdruk van een krekel is veel kleiner dan die van een koe. De krekels in de repen komen bovendien uit een ecologische kwekerij in Brussel.

Wie graag een krekelreep wil proeven, kan binnenkort terecht in het Brusselse warenhuis Belgomarkt. Er komt ook een webshop.

Meer info: http://www.kriket.be/