Koppel sterft na 75 jaar huwelijk in elkaars armen: de foto die niemand onberoerd laat

Enkele dagen geleden stond hier al het verhaal te lezen van Alexander (95) en Jeanette (96), het koppel uit San Diego dat na bijna 75 jaar huwelijk in elkaars armen stierf. Nu is ook deze pakkende foto van hun laatste momenten opgedoken.

De vonk sloeg over toen ze allebei slechts acht jaar oud waren. Enkele weken geleden brak Alexander echter zijn heup. Dankzij een aangepast bed, dat geleverd werd door een lokaal bejaardentehuis, kon hij thuis toch naast zijn vrouw blijven liggen.

Zijn toestand ging snel achteruit, maar ook met Jeanette ging het almaar slechter. Hun laatste wens -in hun eigen bed sterven, in elkaars armen- kwam zo steeds dichterbij.

Facebook

Op 17 juni wisselde Alexander het tijdige met het eeuwige. Dochter Aimee was diegene die het slechte nieuws aan haar moeder diende over te brengen. "Ze omhelsde hem en zei: 'Dit is wat je altijd gewild hebt. Je bent in mijn armen gestorven en ik hou van jou. Wacht op mij, ik zal er snel zijn'."

Aimee en haar vier broers en zussen verlieten volgens de kamer, zodat Jeanette op een intieme manier afscheid kon nemen. Minder dan 24 uur later blies de kranige dame zelf haar laatste adem uit. "Zelfs de verpleegster vond het ongelooflijk om hen samen te zien sterven", aldus Aimee.

Jeanette en Alexander waren allebei kinderen van Poolse immigranten. Na hun huwelijk sloot hij zich aan bij de Amerikaanse marine, daarna werkte hij voor een reclamebureau in New York. In 1971 verhuisde het stel naar San Diego, waar hij zijn eigen reclame- en modefotografiebedrijf oprichtte. Jeanette werd zijn belangrijkste styliste.

Facebook

Ook reizen viel bij hen enorm in de smaak. "Voor zover ik het mij kan herinneren, hebben hun harten altijd samen geslagen", voegt Aimee er nog aan toe. Voor zijn val was Alexander ook vaak terug te vinden op de golfbaan. De oorlogsveteraan vond er het ideale terrein om zijn passie -het tekenen- te beoefenen.

Begin juni verklaarde Jeanette plots dat ze 75 jaar getrouwd waren. Ze dacht immers dat het 29 juni was, de echte datum van hun huwelijksverjaardag. De kinderen besloten haar in de waan te laten en wensten haar proficiat. "Ze was zo gelukkig omdat ze samen die kaap gehaald hadden", besluit Aimee. Uiteindelijk zouden ze dus in het zicht van de finish stranden. De onafscheidelijke tortelduifjes werden vorige maandag begraven op het kerkhof van San Diego.

Facebook