Koppel steelt auto en neemt mee: ratelslang, radioactief uranium en halve fles whisky

Op de achterbank van de wagen bevond zich een ratelslang.
Shutterstock Op de achterbank van de wagen bevond zich een ratelslang.
Toen twee politieagenten in Guthrie, Oklahoma een auto aan de kant zetten omdat de verzekering niet in orde bleek, deden ze daarbij een hele reeks bizarre ontdekkingen: de ene nog vreemder dan de andere.

De agenten zetten Stephen Jennings op 26 juni omstreeks 11 uur ‘s ochtends aan de kant van de weg, nadat ze merkten dat zijn verzekering vervallen was. De bestuurder bracht de agenten er meteen van op de hoogte dat er zich in het voertuig een vuurwapen bevond. Rachael Rivera, de vrouw in de passagiersstoel werd bijgevolg gearresteerd voor het bezit van een vuurwapen, nadat ze al een eerdere veroordeling had opgelopen.

Maar dat bleek nog het minste. De politieagenten kwamen erachter dat de wagen gestolen was en besloten daarom het voertuig te doorzoeken. Ze troffen een geopende fles goedkope whisky aan en een vrolijk sissende ratelslang in een terrarium op de achterbank. “Dus nu heeft hij een ratelslang, een gestolen voertuig, een vuurwapen en iemand die gearresteerd werd”, vertelde politieagent Anthony Gibbs aan de lokale zender KFOR.

Alsof het nog niet raar genoeg was, troffen de agenten vervolgens nog een blik radioactief uranium in poedervorm aan. Er moest een gespecialiseerd bedrijf gecontacteerd worden om het uranium te verwijderen. Jennings vertelde de agenten dat hij recent een geigerteller had gekocht om metalen te testen en beweerde dat hij daarbij gratis een blikje radioactief uranium had gekregen. Voor de grap zei hij dat hij een “superslang” probeerde te creëren, voegde Gibbs eraan toe.

Jennings wordt aangeklaagd voor het bezit van een gestolen voertuig, het vervoeren van een geopende fles alcohol, het besturen van een voertuig met een ingetrokken rijbewijs en het rijden zonder verzekering.

Wat betreft het uranium werd er geen aanklacht ingediend: Jennings had een toegelaten hoeveelheid bij zich. Ook voor de slang was er geen probleem. “In de staat Oklahoma zijn er seizoenen waarin je mag jagen op ratelslangen”, vertelt Gibbs. “hij kan een ratelslang bij zich hebben omdat hij een geldig jachtvergunning heeft.” De slang werd geëuthanaseerd. 

Stephen Jennings
Guthrie Police Department Stephen Jennings
Rachael Rivera
Guthrie Police Department Rachael Rivera4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  De ratelslang moet dood....maar dat er radiactief materiaal (dat volgen de VN toch geregistreerd moet zijn) is geen probleem....eidereen recht op zijn eigen atoombom zeker....

 • gerrit marcoen

  Raar dat die slang dood moest....

 • Raf Coppens

  ela dat van die slang en euthanasie….ik kan ni volgen waarom, was vrij laten dan zo moeilijk..

 • Audrey Benneth

  Waarom moest die slang dood? Logica weer ver te zoeken.