Koppel op cruise betrapt medewerker die seks heeft in hun cabine: “Ik was getraumatiseerd en had glas water nodig”

AP
Een koppel Noord-Ierse zestigers op cruise bleef naar eigen zeggen “getraumatiseerd” achter nadat ze een medewerker op het schip ‘op heterdaad’ hadden betrapt in hun eigen cabine. De man was blijkbaar druk bezig met een vrouw op het bed waarvoor de passagiers 5.400 euro hadden neergeteld. De vrouw moest nadien even bekomen: “Ik had een glas water nodig”.

Voor Bobby en Mary Jackson (64 en 62) was het hun eerste cruise ooit. Ze hadden hun droomreis van een week geboekt op een schip met een capaciteit van 2.376 passagiers. In oktober zouden ze aan boord gaan voor hun trip van Singapore naar Thailand. Maar hun reis begon meteen in mineur, met 2,5 uur wachten in de blakende zon op de kade in Singapore. “Toen we eindelijk aan boord mochten, waren we kapot van het lange rechtstaan in de hitte en gingen we eerst iets drinken in de bar”, vertelt Mary Jackson in The Sun. Daarna werden de Jacksons naar hun cabine geleid, nummer 10039.

Daar botsten ze op een medewerker van het cruiseschip die naakt in hun bed lag, bovenop een onbekende vrouw. “Ik vond het verschrikkelijk wat ik zag”, getuigt Mary Jackson in The Sun. “Ik sloot meteen weer de deur.” Hun steward, Eugene, was erbij en verwittigde meteen zijn baas. “We zijn niet preuts maar dit was toch al te stom”, vertelt Jackson. Het koppel zocht heil in de cabine ernaast, waar de zus van Mary verbleef. “Ik was getraumatiseerd en had een glas water nodig”, zegt Mary Jackson.

Na hun klacht bij een verantwoordelijke kregen ze geen andere kamer toegewezen omdat het cruiseschip helemaal volgeboekt was. Toen ze dan maar weer naar hun eigen cabine gingen, was de man daar nog altijd aanwezig. De vrouw had de kamer inmiddels wel verlaten. “Twee crewleden in een wit uniform konden de kerel uiteindelijk overhalen om ook weg te gaan”, zegt Jackson. Ze voelde zich “beledigd” dat ze enkel waardebonnen voor ruim 110 euro aangeboden kregen ter compensatie.

AP

Twee dagen later werd Mary Jackson ook nog eens geveld door een darmbacterie, waardoor ze de rest van de cruise in haar kajuit moest doorbrengen. De arts op het schip legde haar aan een infuus met antibiotica. “Ik was heel ongerust omdat ik zo ver van huis ziek was.” 

Eens thuis wendde het echtpaar zich tot de hoofdzetel van de cruisefirma om te klagen. Ze kregen allebei consumptiebonnen ter waarde van 225 euro op hun volgende trip met het bedrijf, tenminste als die reis nog dit jaar zou plaatsvinden. Dat voorstel stelde de Jacksons niet echt tevreden. De touroperator beweert contact te hebben opgenomen met het onfortuinlijke paar om over een gepaste compensatie te praten.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Kom kom er zijn ergere dingen.

 • Alex Huyghe

  Niet overdrijven hé!

 • marc van cauter

  Dit kan toch niet, dat ze sexen ok maar doe het elders op het schip / op de keukentafel bv of machinekamer en dan nog ziek worden ook Erg voor koppel. Vraag maar goede schadevergoeding

 • Paul De Clercq

  Er wordt overal gewipt

 • Geert Vaelen

  De seks is het minste. Het gaat er ook om dat die medewerkers geen respect hebben voor hun gasten en zomaar in een kamer komen die verhuurd is. Er zouden zo maar eens kostbare spullen van de gasten moeten verdwijnen. Of vinden jullie het normaal die iemand jouw hotelkamer zomaar gebruikt om even te sexen terwijl je de stad bezoekt en door uw spullen zou snuffelen? Dit getuigt van slechte veiligheid van de gasten als iedereen zomaar je kamer in kan.