Carolina en Andrés uit Barcelona tijdens het interview vanuit de gesloten afdeling van een ziekenhuis in Haren bij Groningen.
Volledig scherm
Carolina en Andrés uit Barcelona tijdens het interview vanuit de gesloten afdeling van een ziekenhuis in Haren bij Groningen. © CCMA

Koppel ontkent vlucht uit quarantainehotel: “We kregen toestemming, maar werden behandeld als criminelen”

Het koppel dat in Nederland de quarantaine ontvlucht zou zijn, heeft naar eigen zeggen niets verkeerds gedaan. Carolina Pimenta en Andres Sanz werden zondag op Schiphol aangehouden omdat ze een “potentieel gevaar voor de volksgezondheid” betekenden. En dat allemaal vanwege een positieve coronatest tijdens hun tussenstop uit Zuid-Afrika. 

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Hoe Kovids leven veranderde sinds de coronapandemie begon: “Ik ben geen virus”

  Hoe Kovids leven veranderde sinds de coronapan­de­mie begon: “Ik ben geen virus”

  Kovid Kapoor heeft zijn leven sinds het begin van de coronapandemie grondig zien veranderen. De Indiër schrijft op Twitter uitgebreid over de nieuwe uitdagingen in zijn leven, waar zijn geestige bijdragen veel weerklank vinden. Het moeilijkste vindt de Indiase zakenman dat hij telkens opnieuw moet uitleggen waar zijn naam vandaan komt, vertelde hij aan het Duitse persagentschap DPA. En intussen ook aan tal van andere internationale media... Want Kovid, die gaat viraal.