Koppel moet trouwen nadat ze betrapt werden tijdens geheim afspraakje

Thinkstock
In Indonesië heeft een nachtelijk afspraakje tussen een ongehuwd stel verstrekkende gevolgen gekregen. Een 50-jarige gescheiden man en zijn 46-jarige geliefde werden door de autoriteiten gedwongen om elkaar in Purwakarta (op het eiland Java) het jawoord te geven nadat ze eerder tijdens een geheim afspraakje door de ordediensten waren betrapt. Dat maakte een woordvoerder van de plaatselijke autoriteiten vandaag bekend.

In de regio werd in juni bij wet vastgelegd dat tortelduifjes die minstens 17 jaar oud zijn met elkaar moeten trouwen als ze na 21 uur 's avonds alleen in elkaars gezelschap worden aangetroffen. De autoriteiten hadden het paar al meermaals aangemaand een einde te maken aan het illegale geknuffel, maar de twee hadden die waarschuwingen in de wind geslagen.

"Ze hebben hun fout toegegeven en zijn in het huwelijk getreden", aldus de woordvoerder. Met de maatregel willen de autoriteiten de 'immoraliteit' aanpakken die naar verluidt het geloof van de jeugd ondermijnt.

Mensenrechtenorganisaties hebben al felle kritiek geuit omdat het volgens hen gaat om een inbreuk op de persoonlijke vrijheid. Hoewel Indonesië het land is met de grootste moslimbevolking ter wereld meten steeds meer Indonesische jongeren zich een liberale instelling aan en zien ze geen graten in seks voor het huwelijk.