Koppel laat zich door hypnotherapie maagverkleining aanpraten en verliest 64 kilo

Een Amerikaans koppel dat het stilaan had met verschillende dieetmethodes zonder effect op langere termijn, lijkt de oplossing gevonden te hebben om de overtollige kilo's kwijt te spelen. Door hypnotherapie lieten Roy en Susay May uit Sarasota, Florida, zich een imaginaire maagverkleining aanpraten. Mét succes: beiden wegen ze nu samen bijna 64 kilo minder.

Het al vijftien jaar lang getrouwde koppel kampte al sinds hun jeugdjaren met overgewicht. "Ik was altijd de dikkerd van de klas", aldus Roy. Susan woog op een gegeven moment 136 kilo, kampte met een depressie en schaamde zich voor wat ze geworden was. Verschillende diëten passeerden de revue, zonder veel resultaat. En omdat ze in een operatie niet veel zin hadden, gingen ze voor de onconventionele methode van hypnotherapie, waarvan Rena Greenberg (zie video bovenaan) een uithangbord is. Zij praat tijdens hypnosessies de maagverkleining aan en geeft ook een dieet mee.

Met de nodige scepsis vatten Roy en Susan de sessies aan. "We hadden niks te verliezen, behalve overtollige kilo's", aldus het koppel. En kijk: elk zijn ze een goeie dertig kilo kwijt en vallen ze niet langer ten prooi aan vreetbuien.