Koppel klaagt huisbaas aan omdat het spookt in hun huis

Thinkstock
In New Jersey heeft een koppel hun huisbaas aangeklaagd omdat het spookt in hun huis. Josue Chinchilla en Michele Callan vluchtten in maart het huis uit nadat ze er slechts een week verbleven en eisen hun voorschot van 2.250 dollar (1.700 euro) terug.

Ze beweren dat ze een aantal "paranormale activiteiten" ervoeren. Zo sprong het licht regelmatig vanzelf aan en uit, vlogen kleren en handdoeken op mysterieuze wijze uit de kast, hoorden ze gefluister en voetstappen in de keuken en leek het soms alsof er aan de lakens getrokken werd wanneer ze 's nachts in bed lagen.

Demoon
Het huis werd onderzocht door ghosthunter Marianne Brigando. Het onderzoek toonde aan dat in en rond het huis wel degelijk een sterke activiteit heerste. Een priester, die het gezin begeleidde en het huis zegende, is er dan ook van overtuigd dat de woning bezeten is door een demonische aanwezigheid.

Volgens de huiseigenaar gebruikt het koppel de paranormale activiteit enkel als excuus voor hun financiële problemen. De man denkt dat ze zich het huis niet kunnen veroorloven en daarom hun geld terug eisen. Ook verklaart hij dat geen enkel ander koppel ooit melding heeft gemaakt van vreemde verschijnselen.

Levensgevaarlijk
Daarop reageerde Michele Callan: "Ik zou geen verhuiswagen inhuren, in- en uitpakken, mijn moeder vrijaf laten nemen om op de kinderen te passen en een voorschot betalen, allemaal om binnen de week alweer te moeten pakken. We wilden een groter huis voor de kinderen. Maar er is geen sprake van dat ik nog een voet binnenzet in dat huis!"

Bovendien beweren de huurders dat hun leven in gevaar zou zijn, mochten ze in het huis blijven wonen. "Mijn echtgenoot werd al een paar keer opgenomen in het ziekenhuis met paniekaanvallen na wat hij in het huis meemaakte," vertelde de vrouw nog.

'The New Jersey Horror'?
In 1976 brachten George en Kathy Luz een gelijkaardig verhaal naar buiten. Ook zij verklaarden dat bovennatuurlijke krachten hen na 28 dagen uit hun huis dreven. Een boek waarin hun ervaringen beschreven staan, 'The Amityville Horror', werd later verfilmd. De opnames van die film hadden plaats in Toms River... in New Jersey. Toeval?