Knappe miljardairsdochter maakt er het beste van op 'shitty kot' in Amsterdam

Studying abroad was definitely the right decision ✨ #Saturday #Amsterdam

"Studying abroad was definitely the right decision ✨ #Saturday #Amsterdam"

Voor de meeste jongeren is op kot gaan een heugelijke gebeurtenis. Voor Katharina Andresen, de op een na jongste miljardair ter wereld, is het even wennen.

De Noorse Katharina (20) studeert sinds vorig jaar social science aan het University College Amsterdam. En dat betekent: wonen in een studentenkamertje. Want dat is verplicht als je aan het University College studeert. Dat levert bijzondere foto's op, zo is te zien op haar Instagram-account. Tenminste: bijzonder in de zin dat er nu eens geen jetski of modeselfie op te zien is.

Kamertje
In eerste instantie plaatste Katharina een foto met de tekst 'small shitty student dorm' (klein treurig studentenkamertje). Na een bezoek van haar moeder blijkt ze van de eerste schrik bekomen te zijn. "Best klein, maar mijn moeder en ik hebben er het beste van gemaakt", schrijft ze bij een foto van het lekker praktisch ingerichte kamertje.  

Katharina's jongere zusje Alexandra is de jongste miljardair ter wereld. Beide zussen hebben sinds kort ieder 42 procent van de aandelen in het Noorse conglomeraat Ferd in handen. Gekregen van hun vader, die aan het hoofd staat van het bedrijf dat al in 1778 is opgericht.