Klungelige juwelendieven bijten tanden stuk op veiligheidsglas (en dan moeten de grootste verrassingen nog komen)

rv
De politie van Los Angeles geeft een video vrij van een mislukte juwelendiefstal. Ze roept de hulp van de bevolking in om de daders te vinden die op 25 mei de winkel Dana Kathryn Jewelry op Ventura Boulevard overvielen. Of dat toch probeerden.

Vlot verliep de hold-up allerminst. De criminelen wandelden amper vermomd de winkel binnen, waarna een van hen de uitbater en een werknemer te lijf ging met een bus pepperspray. De andere probeerde een glazen toonbank stuk te slaan met een hamer, wat mislukte omdat het ging om veiligheidsglas.

Toen de verbaasde overvallers probeerden de aftocht te blazen, volgde nog een tweede verrassing: de deur was op slot. Bovendien trok de uitbater ondertussen een handvuurwapen, waarmee hij ook schoot. Met een paar uithalen van de hamer ging de deur echter aan diggelen, en konden de twee criminelen zonder buit ontkomen.

"Deze winkel werd de voorbije tien jaar al meermaals overvallen", zegt politierechercheur Jennifer Hammer. "Ik denk dat de uitbater daarom een legaal en geregistreerd handvuurwapen heeft."

Bekijk ook:
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • emiel wouters

  Ja Carla van Geel, en je moet er zelfs niet voor naar school gaan. enkel goed met een hamer overweg kunnen en iemand die meestamp om het nog harder te laten klinken dan het al is. Een geluk dat de juwelier de bel niet gehoord heeft. anders zou het veel erger geweest zijn toch zeker als hij zijn wapen getrokken had. Dan zou de politie een PV moeten opmaken, en die mens moeten meenemen voor verhoor, terwijl die anderen ongemoeid verder konden doen.

 • DIRK VAN DESSEL

  Hoogste tijd om have en goed manu militari te mogen verdedigen, zodat eindelijk eens de Rechten vd Beroofde Slachtoffer Mens zouden primeren op die der rovers. Het is te gek voor woorden dat het beroofde slachtoffer de rovers niet met alle middelen mag weerhouden en zich moet laten beroven in afwachting der aankomst van de Politie die hij heeft kunnen verwittigen.

 • armand mudah

  Vincent Vage wapenwetten verschillen van staat tot staat ,strenge wetten zorgen er enkel voor dat enkel de dieven wapens hebben

 • Zulma Terrana

  @Vincent Vage . Je hebt hier 100% gelijk . Het is deze dagen niet te geloven hoe dom onze medeburgers zijn .Als je echt in een land wil leven waar elke idioot een oorlogswapen kan kopen ? Ga dan AUB snel verhuizen naar de VS . Aan hun leider te zien ga je daar niet alleen zijn als hersenloze idioot .

 • Carla Van Geel

  Waarom is diefstal alledaags geworden. Worden er dan geen regels en "waarden" meer geleerd en kan men zomaar andermans goed stelen zonder de gevolgen te kennen, of.... zijn die gevolgen veel te laks? Waar leren kinderen nog waarden die vroeger een richtlijn vormden maar door het afwijzen van de bron ervan met het "badwater" leeglopen.