Kleuter tikt iets te veel foute paswoorden in op iPad van zijn vader: “Probeer het nog eens na 48 jaar”

Getty Images
Meer dan 25 miljoen minuten, of omgerekend 48,5 jaar: als deze man uit Washington zijn iPad nog eens wil gebruiken, zal hij wel héél lang moeten wachten. Gelukkig klinkt de boodschap op het scherm iets dramatischer dan ze in werkelijkheid is.

Evan Osnos heeft een kleuter in huis, en dat zal hij geweten hebben. Zijn zoontje kreeg de tablet in handen en probeerde iets té vlijtig het paswoord te raden. Resultaat? “De iPad is geblokkeerd. Probeer het opnieuw in 25.536.442 minuten.”

Meer dan 48 jaar wachten? Dat zag de journalist van het tijdschrift ‘The New Yorker’ niet bepaald zitten. Vandaar dat hij de hulp inriep van Twitter. “Euhm, dit ziet er fake uit. Maar zo ziet onze iPad er helaas uit nadat onze driejarige zoon (meermaals) de foute code ingetoetst heeft. Enige suggesties?”

Wie zich te vaak vergist, zit uiteindelijk met een vergrendeld apparaat opgescheept. Hoe meer foute pogingen, hoe langer u moet wachten vooraleer u nog eens uw kans mag wagen. Het moge duidelijk zijn dat dit kind flink zijn best gedaan heeft.

De fikse boodschap op het scherm dient echter vooral als afschrikmethode, zodat een (lange) pauze ingelast kan worden. Dankzij een reset via iTunes kan u de iPad vervolgens weer aan de praat krijgen. U verliest dan wel alle gegevens, tenzij u op voorhand voor een back-up gezorgd had.

Een andere optie is natuurlijk om kleuters nooit te laten spelen met een iPad. “Reboot je zoontje”, klonk het voor de grap op Twitter. En: “Drink er eentje, ter nagedachtenis van je iPad.”
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frankie Van Damme

  tja,apple wat wil je :-)

 • Johan Vercarre

  Laat dat kindje toch kind zijn. Waarom moeten ze alles steeds vroeger kunnen ?

 • Dominique Boone

  Dit is niet fake dit kan echt. Als je tijdens zo'n wacht periode zit en de batterij leeg is zal bij het opladen de interne klok terug gezet worden naar de reset datum vandaar dat die tijd zolang is. Het is een algemeen bekend fenomeen.

 • Bernd Vaes

  Die blokkering op een iPad is geen enkel probleem. In geen tijd kan de eigenaar het toestel resetten. Geen data gaan verloren, daar deze automatisch op iCloud geladen zijn.

 • Senne Misselyn

  Als je iets van technologie weet en hoe dat werkt. Is dit duidelijk fake.