Kleuter (5) krijgt boete omdat hij niet naar verjaardagsfeest van klasgenootje kwam

De kleine Alex op de schoot bij papa Derek, met de boete die in zijn boekentas zat.
Kos De kleine Alex op de schoot bij papa Derek, met de boete die in zijn boekentas zat.
Alex, een kleuter van vijf, kwam thuis met een boete in zijn boekentasje. Wat hij had mispeuterd? Hij was niet komen opdagen op het verjaardagsfeest van een klasgenootje. En zijn papa had nog zo gezegd dat Alex wél zou komen. Als papa de 'schadevergoeding' van 20 euro weigert te betalen, dreigen de ouders van dat klasgenootje met een rechtszaak.

Derek, de papa van Alex, dacht aanvankelijk dat het om een flauwe grap ging. Maar de moeder van de jarige is bloedserieus. Ze betaalde immers ook voor Alex in het indoor ski- en snowboardcentrum waar het verjaardagsfeestje plaatsgreep. Nu dreigt ze ermee de zaak voor de vrederechter te brengen.

Liever op stap met grootouders

Derek, uit het Britse Torpoint, had bevestigd dat zijn zoon het verjaardagsfeest zou bijwonen. Tot hij zich herinnerde dat Alex diezelfde dag een uitstapje zou doen met zijn grootouders.

"Die vrouw vroeg me aan de schoolpoort of Alex er bij zou zijn. Toen zei ik dat hij er naar uitkeek. Maar we hadden geen telefoonnummer, e-mail- of postadres om te verwittigen dat Alex niet zou komen. Op de dag van het feest vroegen we Alex wat hij wilde doen. Hij verkoos met zijn grootouders mee te gaan".

Na de kerstvakantie keerde Alex terug naar school en een week later zat de rekening in zijn boekentas. "Mijn vriendin had nog gehoopt de moeder van de jarige aan de schoolpoort te zien om ons te verontschuldigen, maar ze zag haar niet".

"Maar op 15 januari zat die envelop in zijn boekentas. Ik vroeg de lerares van Alex of de moeder van de jarige haar iets had overhandigd. 'Ja, een bruine envelop', zei ze. Daarop ging ik naar de directeur van de school. Die verontschuldigde zich omdat één van de onderwijzers die brief had doorgegeven, iets wat niet strookt met het schoolbeleid".

De ouders van de jarige. De moeder (links) stak de rekening in de boekentas van Alex, die die dag liever met zijn grootouders op stap ging.
Facebook De ouders van de jarige. De moeder (links) stak de rekening in de boekentas van Alex, die die dag liever met zijn grootouders op stap ging.

"Geen manier van doen"

"Daarna ging ik de moeder van de jarige bezoeken. Haar adres stond op de rekening. Ik zei haar dat ik niet gelukkig was met die manier van doen en dat ik niet van plan was te betalen. Ik zei dat ze me eerst had moeten aanspreken alvorens ze die brief in de boekentas van mijn zoon liet stoppen. Ik heb begrip voor de kosten die ze voor Alex maakte, maar dit is geen manier van doen".

De moeder van de jarige dreigde ermee de zaak voor de vrederechter te brengen. De jarige weigert op school nog  te spelen met Alex.

De aanmaningsbrief die in Alex' boekentas zat, een rekening te vereffenen met het indoor skicentrum waar het verjaardagsfeest plaatsgreep.
Kos De aanmaningsbrief die in Alex' boekentas zat, een rekening te vereffenen met het indoor skicentrum waar het verjaardagsfeest plaatsgreep.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels