Klant maakt foutje bij bestellen en moet 350 euro afrekenen voor Wagyu-steak bij Gordon Ramsay

Het A5 Wagyu-rundvlees kost meer dan een doorsnee steak.
Shutterstock Het A5 Wagyu-rundvlees kost meer dan een doorsnee steak.
De steak die een klant bestelde in een restaurant van Gordon Ramsay in de Amerikaanse stad Atlantic City (New Jersey) viel iets duurder uit dan hij had gedacht. De man had honger dus hij bestelde een flink stuk.

De man, die samen met zijn vriendin een paar dagen op verlof was in de gokstad, ging juist voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer op pad. Hij had een reservering gemaakt voor een tafel bij het zwembad in het restaurant van Gordon Ramsay. Hij was er het jaar ervoor ook geweest toen alles nog normaal was en hij prees zich gelukkig dat hij een goed restaurant trof dat open was. Hij deelde zijn blunder op online platform Reddit. 

Om te vieren dat hij een reservering had kunnen regelen, bestelde de man in een overmoedige bui Wagyu-biefstuk. Op de kaart stond dat het restaurant het allerbeste Japanse A5 Wagyu-vlees in huis had. Het was goedkoper dan de Amerikaanse variant, dacht hij. De prijs leek 35 dollar voor 4 ounces, oftewel 112 gram, in plaats van 80 dollar voor 8 ounces. “Ik ben een grote vent, dus ik bestelde 12 ounces (omgerekend 336 gram).”

De rekening die de klant kreeg gepresenteerd.
Belt_Around_Ur_Neck De rekening die de klant kreeg gepresenteerd.

Geweldige maaltijd

“De steak was ongelofelijk. Ik ben een veertiger en ik heb vaker Wagyu gegeten, twee keer om precies te zijn. Ik had nooit echt Kobe-vlees gehad. De smaak is met niets te vergelijken. Het smelt in je mond, heerlijk. We bestelden ook nog een paar bijgerechten en voorgerechten. Mijn vriendin had voor het eerst chef Ramsay’s famous beef Wellington”, schrijft de man op Reddit. “Al met al een geweldige maaltijd en we waren blij dat we het restaurant en het personeel konden steunen in deze uitdagende tijden. We konden maar niet geloven dat het vlees goedkoper was.”

We konden maar niet geloven dat het vlees goedkoper was

Klant, die foutje maakte bij bestelling

Dat bleek dus ook niet het geval. De rekening bedroeg in totaal meer dan 600 dollar (ruim 500 euro). Het vlees was geen 35 dollar voor 4 ounce maar 35 dollar pér ounce. Vier keer duurder dan hij had gedacht dus. “Ik zou willen dat Gordon Ramsay zelf naar me toe was gekomen om me uit te schelden voor 'fucking donut’", besluit de man, die zijn naam niet deelde. Dat zou zijn verdiende loon zijn geweest voor het bestellen van een steak van omgerekend 350 euro, vindt hij zelf.

De Britse flamboyante tv-kok Gordon Ramsay (53) heeft in de VS tien restaurants die zijn naam dragen. Het etablissement in gokstad Atlantic City focust op steak, terwijl z'n andere restaurants vooral culinaire hamburgers serveren.
afp De Britse flamboyante tv-kok Gordon Ramsay (53) heeft in de VS tien restaurants die zijn naam dragen. Het etablissement in gokstad Atlantic City focust op steak, terwijl z'n andere restaurants vooral culinaire hamburgers serveren.
Wagyu-runderen op een boerderij in het Japanse Namie.
AP Wagyu-runderen op een boerderij in het Japanse Namie.

 In Japan, waar het Wagyu-vlees oorspronkelijk vandaan komt, is er een overschot door het coronavirus. Mensen eten niet meer buiten de deur. Ook in Nederland treft de coronacrisis de producenten van dit luxe stukje vlees. Onder wie Wilfried Nijhof in het oostelijke Delden (provincie Overijssel), zoals je in deze video kunt zien:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jorgen Hartogs

  Dat valt uiteindelijk nog mee voor een 12Oz Kobe Wagyu steak.Is het dat waard? Hangt af van wat voor waarde je hangt aan je eten.

 • Chris Dupont

  Simenthaler, Limousin, Belgisch rood: allemaal uitstekend rundsvlees. Ik betaal hiervoor 50-60€/kilo bij de beenhouwer. Smaakverschil met 'standaard' steak is fenomenaal. Vele mensen willen steeds goedkoper, maar kwaliteit heeft een prijs.

 • ringo van der pulst

  Hetzelfde met varkens.Ik heb het geluk gehad van nog zelf gekweekt varken te eten van een niet kapot gekweekte soort.Het beest kreeg tijd om te groeien,at al wat voorhanden was tot zelfs noten en kastanjes in de herfst.En dan bij het kouder worden heerlijk genieten.Het was wat vetter vlees maar die smaak heb ik nooit meer geproefd.Heel wat beter dan die snel kapot gekweekte varkens van nu.Zo is dat ook bij rund.Dat wit blauw is al lang niet meer wat het oorspronkelijk was.

 • Yvanka Pilzer

  Belgisch blauw-wit moet hier niet voor onderdoen? manmanman, het heeft helemaal geen smaak, behalve dat van de bakboter en de peper die je er zou opdoen. Geef mij maar een stukje Iers, of ja Wagyu, maar dat kan ik ook niet betalen :-)

 • jan geboers

  Jürgen Mouton, het Belgisch blauw-wit heeft inderdaad smaak, namelijk de smaak van de peper en het zout dat je erop strooit, voor de rest niks nada. Er is gewoonlijk zelfs geen spiertje vet in of rond te bekennen, wat dus ook al een groot gebrek is. Foei.