Ga naar de mobiele website
^ Top

Klacht tegen 3 Nederlandse broers die zich laten opsluiten in Colruyt van Helchteren

rv
Warenhuisketen Colruyt dient een klacht in tegen drie Nederlandse broers die zich lieten opsluiten in het filiaal van Helchteren. De broers Maas zijn niet aan hun proefstuk toe: zij hebben vooral van inbreken in grote voetbalstadions hun favoriete hobby gemaakt in de hoop er daarna mee te scoren op hun YouTubekanaal 'Driedubbel' .

Alwin, Roland en Aaron Maas wilden ditmaal stunten in de Colruyt van Helchteren. Hun missie slaagde aanvankelijk ook toen ze na sluitingstijd met succes achterbleven in de winkel. Ze hadden zich blijkbaar goed verstopt.

Maar dan gaat plots het alarm af, wat een van hen de uitspraak doet ontlokken: "Kut, we zijn de lul". De broers vluchten via een nooduitgang de winkel uit, naar de omliggende bossen. In de video beweert een van hen daar doodsbang te zijn. "Zelden in mijn leven zo veel stress gehad" en "Dit is zonder twijfel een van de meest gekke dingen die ik ooit in mijn leven gedaan heb", klinkt het nog trots.

Colruyt laat het daar echter niet bij en wil graag de gemaakte schade vergoed zien, zo meldt Het Nieuwsblad. "We weten wel dat het vooral ludiek bedoeld was, maar hebben toch een klacht ingediend bij de politie omdat ze schade hebben veroorzaakt", zegt Hannah Poppe van Colruyt aan de krant.

De winkelketen is wel tevreden dat "het alarm snel afging" en noemt dat "een geslaagde test voor de beveiliging".

Het trio drong eerder al binnen in Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Feyenoord. Daarna wilden ze ook nog een Belgisch stadion aan hun 'palmares' toevoegen. De keuze viel op Sclessin, het stadion van Standard Luik.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jens Vranckx

  euh, inbraak... nee toch niet?

 • Dekon vanh

  Zouden die gasten zich beter niet bezighouden met een job te zoeken? Bende losers!

 • Anoniem .

  Haha ik heb vroeger in Colruyt gewerkt. Grappig om dit te zien. Ben me zeker dat ze er toch een beetje om gelachen hebben. Groetjes aan Colruyt Maasmechelen :)

 • Marc Geerts

  Steek die onnozelaars nu toch eens eindelijk in den bak, ziet justitie nu nog niet dat dit uit de hand uit het lopen is. Justitie loopt altijd ACHTER de feiten aan. Maar ja dat is normaal met trage Geens.

Meld een bug