KitKat met meloen en kaassmaak: enkel in Japan

kos
Een paar uitverkoren Japanse luchthavens bieden toeristen sinds kort een nieuwe, opmerkelijke variant van de bekende KitKat-reep aan: eentje met meloen en kaassmaak. Het internet reageert eerder opgelucht dat deze bijzondere KitKat - voorlopig? - beperkt blijft tot Japan. Ontevreden tweets gaan Van "slechtste idee ooit" tot "klinkt afschuwelijk". Anderen willen er dan weer wél aan.

Het lijkt inderdaad niet meteen een vanzelfsprekende combinatie: een wafeltje met witte chocolade, meloen en kaas. Maar fabrikant Nestlé specifieert de vulling: het fruit betreft de Hokkaidomeloen en de kaas is mascarpone. Mascarpone vinden we ook terug in het bekende Italiaanse dessert tiramisu, waarin je geen klassieke kaas proeft.

Groene thee
De makers van de nieuwe KitKat verkopen het snoepgoed als "een verfrissende smaak met zachte zoetigheid". Een Twitteraar vindt dat de smaken van KitKat alsmaar vreemder worden. Onlangs nog lanceerde KitKat in Japan ook al een reep met de smaak van groene thee en een met aardbeienparfum.

Sommige internauten voelen zich misschien dan wel verward, er zijn er ook die het mogelijke lekkers gewoon eens willen uitproberen. Op naar Japan dan!

Nestlé
Nestlé