Keniaanse advocaat biedt Obama koeien, schapen en geiten in ruil voor dochter

Obama denkt er even over na... Maar hapt toch maar niet toe.
getty Obama denkt er even over na... Maar hapt toch maar niet toe.
Een Keniaanse advocaat biedt VS-president Barack Obama 50 koeien, 70 schapen en 30 geiten aan. In ruil daarvoor moet het Amerikaanse staatshoofd de rechtsgeleerde enkel de hand schenken van Malia, zijn 16-jarige dochter. Dat schrijft de krant The Nairobian vandaag.

"Aankoopprijs"
In een interview met de krant zegt advocaat Felix Kiprono al interesse voor Malia te hebben sinds 2008, toen Obama campagne voerde voor zijn eerste presidentsmandaat en daarvoor, zoals gebruikelijk, op tv verscheen met het hele, diepgelukkige gezin. Malia was toen 10 jaar.

Sinds dat jaar heeft Kiprono naar eigen zeggen niet meer naar andere vrouwen gekeken en heeft hij de belofte gemaakt, haar eeuwig trouw te zullen zijn. Van dat voornemen heeft hij zijn familie op de hoogte gebracht en "zij zijn bereid geweest mij te helpen" bij het vastleggen van de "aankoopprijs" voor de presidentsdochter, 150 stuks kleinvee.

Ware gevoelens
De advocaat verzekert dat het hem om ware gevoelens te doen is. Mocht hij met Malia het huwelijksbootje instappen, zal hij een "simpel leven" leiden en zijn bruid leren koeien melken, ugali koken en mursik maken (twee traditionele Keniaans gerechten). De kans dat Obama zijn dochter verkoopt for a few cows more is volgens waarnemers vrij miniem.

Alle hoop op juli
Kiprono hoopt dat juli "zijn" maand wordt, wanneer Obama zijn eerste bezoek aan Kenia brengt. Obama's vader was afkomstig uit dat Oost-Afrikaanse land. Obama's oma, zeg maar Oboma, woont nog steeds in Kenia: de krasse negentiger leeft in het westelijke Kogelo.

Malia Obama.
getty Malia Obama.