Ga naar de mobiele website
^ Top

Kaylee leeft al 22 jaar zonder vagina: "Maar nu wil ik me eindelijk écht vrouw voelen"

Kaylee Moats ziet licht aan het einde van de tunnel: de 22-jarige jongedame uit Gilbert (Arizona) werd geboren zonder vagina, maar dankzij een operatie hoopt ze alsnog ontmaagd te kunnen worden door haar vriend. "Ik wil me écht vrouw voelen", klinkt het.

Kaylee lijdt aan het syndroom van Mayer-Rokitansky-Küster, met als gevolg dat ze het zonder baarmoeder en vagina moet stellen. Haar grootste vrees was dat vriendjes haar zouden uitlachen, maar vier maanden geleden verscheen dan plots Robbie Limmer in haar leven.

Dat een potje seks voorlopig uit den boze is, vindt haar grote liefde geen obstakel. Al hoopt hij er natuurlijk wel op: maandelijks legt Robbie 50 dollar (42 euro) van zijn loon opzij om de chirurgische ingreep mogelijk te maken.

Haar zus Amanda zag het echter grootser. Zij zette een geldinzamelingsactie op poten via GoFundMe om de rest van de 15.000 dollar (12.700 euro) binnen te harken. En met succes, intussen heeft Kaylee zelfs al ruim duizend dollar (850 euro) op overschot.

"Niet gefocust op het seksuele"
"Het heeft een maand geduurd vooraleer ik Robbie over de aandoening verteld heb", aldus Kaylee. "In het begin wist hij niet goed hoe hij moest reageren, maar ik voelde wel steun. Hij liet me weten dat dit onze relatie niet zou veranderen en dat was een enorme opluchting. Gelukkig is hij niet zo gefocust op het seksuele. Die eerste keer zal ik natuurlijk wel zenuwen hebben: zal er iets foutlopen daar beneden? Zal het pijn doen? Dat soort vragen houdt me wakker."

"De enige mensen die tot nu toe op de hoogte waren, waren mijn ouders, Robbie en enkele familieleden en vrienden. Door die operatie zal ik me weer normaal kunnen voelen. Ik zal dat deel van mijn leven niet langer hoeven te verbergen."

Kaylee met haar zus Amanda.
GoFundMe Kaylee met haar zus Amanda.

Klein kuiltje
Op de plaats waar de vagina had moeten zitten, heeft Kaylee enkel een klein kuiltje. De eierstokken zijn wel ontwikkeld en elke maand vindt ook een eisprong plaats, maar de menstruatie blijft uit.

De jongedame ontdekte pas wat er aan de hand was toen ze al 18 jaar oud was. Haar zus was op dat moment twaalf en kreeg al maandstonden, zij nog steeds niet. Haar ouders hadden al die tijd gedacht dat Kaylee een laatbloeier was. Uit een echografie van de gynaecoloog bleek echter dat ze geen baarmoeder had. "Ik maakte me zorgen over de toekomst. Hoe moest ik nu ooit een eigen gezin stichten? Dat ik ook geen vaginale opening had, werd pas later duidelijk. Dat vond ik eigenlijk nog erger."

"Waar moest ik die tampon steken?"
Op school beleefde het meisje dan ook geen aangename tijd. "Ze waren constant over maandstonden en zwangerschappen bezig. En intussen vroeg ik me nog altijd af waar ik die tampon moest steken, want ik vond niet het gepaste gaatje."

Dat de operatie niet terugbetaald wordt door de ziekenkas kan voor Kaylee niet door de beugel. "Ze zien het als iets esthetisch, maar ik lap mijn buitenkant toch niet op? Inwendig kan ik helaas niet zien wat er met me scheelt."

"Dagelijkse strijd"
Kaylee heeft er zich al bij neergelegd dat ze zelf geen kinderen op de wereld zal kunnen zetten. Haar eicellen zouden echter wel kunnen gebruikt worden bij een draagmoeder. En die rol wil zus Amanda met alle plezier op zich nemen.

"Maar ik overweeg ook adoptie. Ach, wat zou het fijn zijn als ik me hier allemaal geen zorgen meer over hoef te maken. Het is een dagelijkse strijd voor mij om mezelf te aanvaarden zoals ik ben. Aan lotgenoten wil ik het volgende nog kwijt: je denkt misschien dat je er alleen voorstaat, maar er zitten heus nog andere meisjes in hetzelfde schuitje."

Meer over11 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Nadine Van Droogenbroeck

  Zonder kinderen is het leven ook de moeite waard. Zijn zelf kinderloos maar hebben ons hele leven al geweldig geamuseerd. Gereisd en zo heel de wereld gezien. Met de moto en met rugzak ed

 • Sarah Germonpré

  Veel respect en veel succes! Ik ook geboren met dit syndroom... ontdekt toen ik 16e was. Geboren zonder baarmoeder maar ik mag van geluk spreken dat al de rest goed werkt!

 • Jakke Troost

  Respect voor deze moedige getuigenis. Ik wens haar en haar vriend een gelukkig leven toe.

 • Wendy Blanckaert

  Aan al die mensen die hier een mening uiten...er komen heel veel dingen bij kijken want ik heb dezelfde aandoening. Bij mij ook ontdekt op mijn 18de. Zeldzame aandoening (in nl 4 personen op jaarbasis die geboren worden met die aandoening) even googlen en je vindt de gewenste informatie. Ps @ Ragnar.....zou het willen zien moest dat bij u vastgesteld worden.....is niet zo licht om te verwerken. Gelieve dan ook zo een stomme, idiote opmerking voor uzelf te houden!! Succes voor mijn lotgenote!

 • Chris VdB

  18 jaar vooraleer ze het ontdekte? We zullen het maar geloven zeker !

Meld een bug