Kashe Quest (2).
Volledig scherm
Kashe Quest (2). © Videostill Fox

Kashe (2) toegelaten als jongste lid van Amerikaanse hoogbegaafdenkring Mensa

Pas 2 jaar is Kashe Quest, maar ze weet feilloos Amerikaanse staten op de kaart aan te wijzen en te benoemen. Ze telt tot honderd, lepelt het alfabet op en kan vijftig gebaren uit de gebarentaal. Met een IQ van 146 is ze nu toegelaten als het jongste lid van de Amerikaanse tak van hoogbegaafdenkring Mensa.

6 reacties

 • MYRTHE PASS

  1 maand geleden
  Maar ze draagt nog wel een pamper. Ik droeg op juist 2-jarige leeftijd geen pamper meer. Het is maar hoe je intelligentie bekijkt. Zindelijkheid heeft ook iets te maken met intelligentie! Op 2-jarige leeftijd is men hiervoor al rijp genoeg.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Men kan slim zijn maar daarom is men nog niet intelligent. En zeker niet wijs.
 • Lisette van Dijk

  1 jaar geleden
  Twee van mijn kinderen een klas laten overslaan, omdat ze intelligent genoeg waren. Bij de jongste twee dat bewust niet gedaan. Laat ze zich maar eens vervelen... Als ouders leer je ook met vallen en opstaan en wij hebben geleerd dat een kind zich laten vervelen ook heel gezond kan zijn. Dan MOETEN ze kind zijn.
 • Johan Vanhoutteghem

  1 jaar geleden
  Dat wordt een hele uitdaging voor het kind en zijn omgeving. Hopelijk mag Kashe gelukkig worden.
 • Joke Kay

  1 jaar geleden
  Op die leeftijd heeft niks met IQ te maken maar repetitie leren. Enkel herhalen en nog eens herhalen. Mijn zoon kon net hetzelfde toen hij twee jaren oud was. Op zijn 3rde begon hij te leren schrijven en lezen. Terwijl hij slim is heeft hij toch geen IQ van 146.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Passagier glipt zonder controle en ticket op vliegtuig in Rotterdam: toestel naar Malaga maakt tussenlanding in Madrid

  Passagier glipt zonder controle en ticket op vliegtuig in Rotterdam: toestel naar Malaga maakt tussenlan­ding in Madrid

  Een vlucht van Rotterdam naar Malaga heeft vanavond een tussenlanding gemaakt in Madrid, omdat een passagier ongezien het vliegtuig binnen was geglipt. De passagier is door de Spaanse politie van boord gehaald. Dat wordt aan het ‘Algemeen Dagblad’ bevestigd door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en de Nederlandse politiedienst Koninklijke Marechaussee. Het zou gaan om een Russische vrouw.