Juf wiskunde had seks met twee leerlingen, nu kent ze haar straf

Kos
Een voormalige leerkracht wiskunde uit Austin (Texas) die toegaf dat ze flikflooide met twee van haar studenten hoeft niet naar de gevangenis. Haeli Wey ontsnapt ook aan een plek op de lijst van zedendelinquenten. Ze kreeg wel tien jaar voorwaardelijk en moet 200 uur gemeenschapsdienst uitvoeren. Als de jongedame haar voorwaarden schendt, riskeert ze twintig jaar cel. De zitting duurde nog geen vier minuten.

De jongens waren op het moment van de feiten 17 jaar. Vanaf die leeftijd mogen tieners in die staat wel seks hebben, maar met een onderwijzer(es) blijft de daad expliciet verboden.

De affaires kwamen aan het licht nadat een leerlinge onraad rook en de schooldirectie verwittigde. Via het gerecht werden uiteindelijk ook de ouders op de hoogte gebracht.

Samen naar Afrika
Met de familie van één jongen had Wey vooraf al een goede band, ze was zelfs samen met hen naar Afrika getrokken. "Ze ging met hem mee naar zijn slaapkamer, daar vond het eerste seksuele contact plaats", staat er in het vonnis te lezen. Na die reis zouden de tortelduifjes nog "meer dan tien keer" met elkaar gevreeën hebben. Wey stuurde hem ook naaktfoto's. Er kwam pas een eind aan hun intieme band toen uitlekte dat er nog een concurrent in het spel bleek te zijn.

Met hem was de vonk overgeslagen via sociale media. Wey had hem uitgenodigd voor een wandeltocht in een park en uiteraard kwam er meer van. Ook hun eerste intieme ontmoeting staat gedetailleerd beschreven. "Ze lagen in een hangmat en begonnen elkaar te kussen. Wey droeg geen bh, hij betastte haar borsten en bespeelde langs haar kleren ook haar vagina." Toen het haar te heet onder de voeten werd, droeg ze hem op al hun berichtjes te deleten.

"Persoonlijk trauma aan de basis"
Volgens haar advocaat lag een persoonlijk trauma mee aan de basis van haar uitdagend gedrag. "Ze heeft gezien hoe een 15-jarig meisje omkwam tijdens een bootongeluk, als kampleidster was ze verantwoordelijk voor haar. Dat voorval heeft haar helemaal uit haar normale doen gebracht."

Toen haar geflirt open en bloot op tafel lag, zette Wey zelf meteen een stap opzij. "Door bepaalde omstandigheden in haar leven heeft ze verkeerde beslissingen genomen. Maar nu voelt ze zich veel beter in haar vel, ze zal nooit meer in zo'n situatie belanden", besluit de advocaat.

De reacties op de uitspraak lopen nogal uit elkaar. Terwijl de ene zich afvraagt waarom hij nooit zo'n sexy leerkracht gekend heeft, vindt de andere dat ze wel degelijk een strengere straf verdiend had. "Als zij een man geweest was, zou het eindresultaat helemaal anders geweest zijn", klinkt het.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Boris Kemps

  Wij hadden minder geluk vroeger op school ;)

 • Crafty Cockney

  En welke straf kregen de leerlingen ?

 • Gregory Maurisse

  Och ja ik denk dat die 2 gasten de tijd van hun leven meegemaakt hebben :))))

 • Ph at

  Amai...had graag in haar klas gezeten.. .

 • Tesweerevanda Lappescheure

  Weeeeee! Ik wil terug naar school!