De Zuid-Afrikaanse bestuurder zou een topsnelheid van 308 km/uur gehaald hebben.
Volledig scherm
De Zuid-Afrikaanse bestuurder zou een topsnelheid van 308 km/uur gehaald hebben. © Screenshot Twitter

Joyrider die zich filmde met 308 km/uur op snelweg in Johannesburg opgepakt tijdens begrafenis

Een 36-jarige man die zichzelf in zijn rode Audi TTS filmde terwijl hij met 308 km/uur over een snelweg in Johannesburg raasde, is opgepakt op een begrafenis. Dat meldde de Zuid-Afrikaanse minister van Verkeer, Fikile Mbalula, zelf op Twitter. De bestuurder, Phumlile Ncube, is vrij op borg en moet op 13 maart opnieuw voor de rechter verschijnen.

13 reacties

 • Ferre De Vil

  1 jaar geleden
  Verlichtingspalen staan rond de 50 m van elkaar. Hij heeft er 30 voorbij gereden = 1.500m op 30 seconden . 3km per minuut is 180 km/ u.
 • Sofia Abidar

  1 jaar geleden
  Natuurlijk kan je een TTS tunen zodat hij deze snelheden haalt. En deze ligt fantastisch op de weg. Ook ver boven de 250km/u. En als je er vanuit gaat dat straatverlichting ongeveer 50 meter uit elkaar staat en 308km/u gelijk is aan ca. 85 meter per seconde komt dit mooi overeen met wat je ziet op de beelden.
 • Fred Debroek

  1 jaar geleden
  @Koen Van Hessche, volgens de video is de snelheid zelf nog geen 200km/h. Bij 308km/h zou je een heel ander video beeld zien. Daarbij een gewone tts zal nooit 300km/h halen, eens boven de 200km/h zijn deze wagens niet meer baanvast en zelf gevaarlijk. Eens boven de 270km/h zou het al een heel ander beeld zijn en zeker boven de 300 want op een gewone openbare weg is dit wel erg snel.
 • Peter Janssens

  1 jaar geleden
  Als je niet aan de wet wil houden kan je beter rijk zijn of in de politiek gaan , allé in een rechtse partij dan !
 • ROBERT GERTS

  1 jaar geleden
  @ Jean-Pierre Vercruysse : de Bugatti vaeron, te koop voor iedereen, rijd sneller dan een formule 1 wagen. De Bugatti gaat net over de 400 hm/u !! De eerste versie hzd 1000 pk, gen 2 heeft 1200 pk. Motor is van volkswagen: 16 cylinder met 4 turbo’s. In die wagen zitten 10 radiatoren! Kostprijs ligt rond de €200.000
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen