Joyrider die zich filmde met 308 km/uur op snelweg in Johannesburg opgepakt tijdens begrafenis

De Zuid-Afrikaanse bestuurder zou een topsnelheid van 308 km/uur gehaald hebben.
Screenshot Twitter De Zuid-Afrikaanse bestuurder zou een topsnelheid van 308 km/uur gehaald hebben.
Een 36-jarige man die zichzelf in zijn rode Audi TTS filmde terwijl hij met 308 km/uur over een snelweg in Johannesburg raasde, is opgepakt op een begrafenis. Dat meldde de Zuid-Afrikaanse minister van Verkeer, Fikile Mbalula, zelf op Twitter. De bestuurder, Phumlile Ncube, is vrij op borg en moet op 13 maart opnieuw voor de rechter verschijnen.

De 36-jarige Ncube uit Midrand zou met zijn Audi TTS over de N1-snelweg gevlogen zijn met een snelheid van 308 km/uur. Dat blijkt uit een filmpje dat hij postte. De toegelaten snelheid ligt er op 120 km/uur. Of de beelden écht zijn, is nog niet duidelijk. Wél werd de bestuurder gearresteerd op verdenking van roekeloos rijgedrag en het in gevaar brengen van mensenlevens, toen hij een begrafenis in Limpopo bijwoonde.

De Road Traffic Management Corporation (RTMC) gebruikte allerhande moderne technieken om de bestuurder te identificeren en op te sporen. Met succes, zo lijkt het.

De Zuid-Afrikaanse minister van Verkeer, Fikile Mbalula.
getty De Zuid-Afrikaanse minister van Verkeer, Fikile Mbalula.13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ferre De Vil

  Verlichtingspalen staan rond de 50 m van elkaar. Hij heeft er 30 voorbij gereden = 1.500m op 30 seconden . 3km per minuut is 180 km/ u.

 • Sofia Abidar

  Natuurlijk kan je een TTS tunen zodat hij deze snelheden haalt. En deze ligt fantastisch op de weg. Ook ver boven de 250km/u. En als je er vanuit gaat dat straatverlichting ongeveer 50 meter uit elkaar staat en 308km/u gelijk is aan ca. 85 meter per seconde komt dit mooi overeen met wat je ziet op de beelden.

 • Fred Debroek

  @Koen Van Hessche, volgens de video is de snelheid zelf nog geen 200km/h. Bij 308km/h zou je een heel ander video beeld zien. Daarbij een gewone tts zal nooit 300km/h halen, eens boven de 200km/h zijn deze wagens niet meer baanvast en zelf gevaarlijk. Eens boven de 270km/h zou het al een heel ander beeld zijn en zeker boven de 300 want op een gewone openbare weg is dit wel erg snel.

 • Peter Janssens

  Als je niet aan de wet wil houden kan je beter rijk zijn of in de politiek gaan , allé in een rechtse partij dan !

 • ROBERT GERTS

  @ Jean-Pierre Vercruysse : de Bugatti vaeron, te koop voor iedereen, rijd sneller dan een formule 1 wagen. De Bugatti gaat net over de 400 hm/u !! De eerste versie hzd 1000 pk, gen 2 heeft 1200 pk. Motor is van volkswagen: 16 cylinder met 4 turbo’s. In die wagen zitten 10 radiatoren! Kostprijs ligt rond de €200.000