Journalist verdeelt Twitter met onschuldige bekentenis: “Amy en ik wisselen van kant in bed”

thinkstock
Steve O’Rourke, een Ierse journalist, heeft ongewild iets in gang gezet op Twitter. Vrijdag liet hij zich ontvallen dat hij in de bedstee met zijn partner van kant pleegt te wisselen. Dat bleek voor velen een ware nachtmerrie.

De Tweet van Steve O’Rourke maakte duidelijk wat los. “We waren wat aan keuvelen op het werk en blijkbaar is het bizar dat Amy en ik niet elke nacht aan dezelfde kant van het bed slapen. Sommige nachten wil ik aan de vensterkant slapen, soms aan die van de deur. Dat is nu toch niet zo ongewoon, of wel?”

Na een stortvloed aan reacties wou O’Rourke een aantal dingen verduidelijken:

1. De eerste in bed mag kiezen. 

2. Nooit onenigheid over gehad. 

3. Kussens en boeken verhuizen mee. 

4. We wisselen niet élke nacht. 

5. Geen van ons beiden is een alien.

O’Rourke voegde er nog aan toe dat hij al sinds 1999 in een gelukkige relatie zit en dat hij met Amy intussen al meer dan 20 jaar het wisselritueel zonder problemen handhaaft. Het paar lijkt wel geen meerderheid te vormen: heel wat mensen blijken toch een vaste kant in het bed verkiezen.

3.200 mensen liketen het bericht en dat werd ook nog eens 562 keer geretweet. Bijna 2.000 Twitteraars plaatsten een reactie. “Hoe heb je iemand kunnen vinden om het bed mee te delen die óók vrede heeft met deze geintjes?” schreef iemand. “De enige reden dat ik nog bij mijn man ben is omdat ik vrees dat een andere partner mijn kant van het bed zou willen innemen.” Een andere vatte het bondig samen: “Dit is inderdaad extreem fucking bizar”.

Anderen bekenden zich dan weer net als Steve tot de bende van de “wisselaars”. Een van hen prees de voordelen: “Na een paar dagen op rij aan één kant te hebben geslapen, voelt de eerste nacht aan de andere kant zo goed dat je veel beter slaapt”. Nog iemand gaf toe dat het wel vreemd is, maar dat zij het als koppel toch ook doen. Mét een goede reden: “Ons bed staat tegen de muur, dus we veranderen naargelang wie het eerst op moet”.

O’Rourke gaf tot slot nog dit mee: “Ik ga nu slapen en wel aan de andere kant dan gisteren. Niet om nu mijn punt te maken, maar gewoon omdat ik er zin in heb. Echt, probeer het ook eens. Ik beloof je dat de wereld niet zal vergaan”.

En jij? Laat het hieronder weten.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Van Biesen

  De beste methode is aparte bedden van 140 op 200, lekker veel plaats om te draaien en keren, in aparte kamers, als je wil knuffelen heb je geen bed nodig, of kan je kiezen in welke kamer je de leukste sport ter wereld beoefent.

 • Lieve Cremers

  Haha wel grappig. Heb er nog nooit bij stil gestaan maar wil mijne kant toch behouden.

 • Pieternelle Dermaut

  En wat op hotel?? Dan staat het bed vaak anders als thuis. Dus als je graag dicht bij de deur slaapt en de deur is thuis rechts dan ga je links slapen?? Mij maakt het niet uit. Slaap aan elke kant.

 • Marcus Camps

  Misschien dat die twintig procent die wisselt wel meerdere partners heeft ...

 • Philip Van Daele

  Ach mijn vrouw wil haar kant