Jongste Britse lottowinnares ooit verveelt zich dood en wil job

EuroMillions-winnares, Jane Park.
Twitter EuroMillions-winnares, Jane Park.
Jane Park was amper 17 toen ze in 2013 de jackpot van EuroMillions, goed voor 1,15 miljoen euro, won. Ze was de jongste lottowinnaar ooit. Vandaag is ze 23 en nog altijd steenrijk, maar ze verveelt zich al even steendood. Ze denkt eraan een job te zoeken met haar vriendin Chloè.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Over het kanaal bleef Jane Park, die in het Schotse Edinburgh woont, in de spots staan. Tienduizenden fans volgen haar op social media. Ze gaf haar geld uit aan luxereisjes, auto’s, immobiliën en ook meer dan 50.000 aan plastische chirurgie. Zo schonk ze zichzelf een nieuwe Braziliaanse poep, een operatie die haar bijna fataal werd door een ernstige bacteriële infectie.

Twee dagen geleden liet ze op Twitter weten dat zij en haar vriendin Chloè Horton hun flashy levensstijl en het niets doen grondig beu zijn en overwegen om te gaan werken. “Stel je voor, wij ergens achter een bar”, klonk het. 

Daar kreeg Park uiteraard enige reactie op. Sommigen begrepen haar, anderen iets minder. Twitteraar Paul Thomson stelde voor om een weekje van leven te wisselen met haar. Zij zou dan met zijn taxi mogen rondrijden, terwijl hij van zijn verveling zou genieten.

Een foto die is geplaatst door Jane Park (@janeparkx) op

Twee jaar geleden klaagde Park er ook al over dat de lottowinst haar leven vergald had. Ze wou toen zelfs juridische stappen ondernemen tegen de Nationale Loterij van het Verenigd Koninkrijk voor nalatigheid. Ze vond dat de minimumleeftijd voor deelname minstens achttien jaar moest zijn, omdat zestien in haar ogen veel te jong was. Haar leven was een pak eenvoudiger toen ze 9 euro per uur verdiende als administratief bediende en samen met haar moeder in een flat met twee slaapkamers woonde.

“Ik dacht dat mijn leven tien keer beter zou worden, maar het heeft het tien keer slechter gemaakt”, zei Jane Park aan Sunday People. “Had ik maar geen geld, denk ik meestal.” Haar leven beschouwde ze als leeg en stressvol. Ook toen al zag ze niet langer de zin van haar leven in. “Ik voel me al veertig”, zei Park nog.

Eerder dit jaar kondigde ze publiekelijk aan dat ze een gelukzak 70.000 euro zou geven om haar vriendje te zijn. Zeker 100.000 mannen toonden hun interesse, maar op Valentijnsdag was Jane Park “nog altijd single”. In het kader van ‘too much info’ gaf ze gisteren verder prijs dat ze al 362 dagen zonder seks door het leven gaat.
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Vernimmen

  Als je even weg wil van de wereld , hier in het hondenhotel is ze welkom om te helpen , de dieren zullen blij zijn

 • Christine Laevers

  Waarom moeten die bedragen zo hoog zijn? Die lotto spelen zouden duizenden mensen meer gelukkig kunnen maken met kleine bedragen zodat hun leven niet overkop slaat, maar dat ze een kleine droom kunnen verwezenlijken binnen hun context.

 • Grete Timmons

  Misschien kan ze een deel van het geld uitgeven om een fatsoenlijke opleiding te volgen. Dan kan ze misschien een zinnetje tweeten zonder fouten :)

 • Leopold Bielen

  Typisch voor de moderne jeugd! Vewend en niets omhanden... Ze kunnen helemaal niks! Normaal dat je je dan verveeld terwijl er zoveel gedaan kan worden (werk en ontspanning) Vervelen staat in elk geval niet in mijn woordenboek!

 • Diane Bernaerts

  de jackpot van EuroMillions 1,15 miljoen euro? Hoe kan dat nu? Het startbedrag is telkens 15 miljoen euro.