Jongen weigert voeten van treinstoel te halen, deze pittige dame reageert op de perfecte manier

Een wel heel verhitte discussie op een trein in Canada: een vrouw kon niet lachen met het feit dat een jongen zijn benen op het stoeltje tegenover hem legde en wilde hem een lesje leren. Miel Vasulka lijkt daarbij op zijn voeten te gaan zitten, iets wat hij ook duidelijk aangeeft. "Ga van me af", klinkt het meermaals. Maar daar wil de pittige dame in eerste instantie niets van weten.

Het gekibbel gaat intussen wel lustig verder. Nadat ze elkaar "dik" genoemd hebben, vraagt de kerel zich af of er een regel bestaat die zijn gedrag verbiedt. "Er zijn veel regels waar je je in de maatschappij moet aan houden", luidt het antwoord.

Waarop hij haar van het zitje jaagt. "Ik heb alle recht om jou van me af te duwen", klinkt het. Vasulka trekt vervolgens aan de noodrem. "Je had me gerust kunnen laten, dit zijn jouw zaken toch niet?", fulmineert de jongen. "Jij bent hiermee begonnen! Nu heb je de hele trein laten stoppen, voor wat eigenlijk? Ik sta op het punt om in je gezicht te spuwen."

"Als ik ergens onrecht zie probeer ik in te grijpen"
Het filmpje is intussen zodanig viraal gegaan dat Vasulka uitgegroeid is tot een ware heldin. Een voorbijgangster vroeg zelfs al een selfie met haar. "En toen ik een koffie wilde gaan drinken, zag ik mezelf op tv. Maar ik wil benadrukken dat ik nooit op zijn voeten gezeten heb. Dat zou ongepast geweest zijn, ik zat er net vóór."

"Wat hij dan met 'get off me' bedoelde? Dat ik hem met rust moest laten zeker? Ik probeer alleen maar van de wereld een betere plek te maken. Stapje voor stapje. Als ik ergens onrecht zie -hoe klein ook- probeer ik in te grijpen." Een klacht diende Vasulka uiteindelijk niet in.
37 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Als de treinbegeleider nu eens in die gevallen waarbij 2 zitjes worden ingenomen bvb door voeten of bagage eens consekwent 2 tickets aanrekende lost dat zichzelf op

 • jaak den duiker

  Normvervaging ge ziet het hier in Antwerpen alle dagen maar ge moet zwijgen in alle taalen en dan ook letterlijk en figuurlijk de rest moogt ge er bij denken.

 • Kristof Maes

  Aub niet politiek correct mekkeren over 'de jeugd', zet je correctheid opzij en zeg wat het is: slechte (of geen?) opvoeding met andere waarden en normen. Maw typisch europees tafereel

 • G Schoeters

  Toen ik nog werkte ging ik gewoon op de plaats zitten rechtover zo een gast. Weinig reacties gekregen, behalve een vuile blik. Meet dan ook 1,90m.

 • D G

  Nieuwe normen en waarden, wat ook wel verrijkend voor de maatschappij genoemd wordt