Ga naar de mobiele website
^ Top

Jongen pleegt zelfmoord na foutje op Facebook

Photonews
Een jongen van achttien heeft na een foutje op Facebook zelfmoord gepleegd. De Duitser moest heel wat kwetsende opmerkingen lezen na het afzeggen van een verjaardagsfeestje en gooide zich voor een trein.

Stefan had de uitnodiging voor zijn verjaardag openbaar op de sociaalnetwerk geplaatst en werd overweldigd door de enorme respons. Honderden hadden zich plots aangemeld voor het feestje bij de jongeman in Rotenburg in de deelstaat Niedersaksen.

Toen hij zijn foutje inzag, cancelde hij het feestje. Meteen kreeg hij een heleboel negatieve en kwetsende reacties op zijn pagina. De druk werd hem te groot en vlak voor zijn verjaardag gooide hij zich voor een trein. "Toen hij de vergissing merkte, cancelde hij zijn verjaardagsfeestje. Er brak meteen een storm van protest los op Facebook. Hij werd beschimpt en onder druk gezet. Jongeren pikten het niet dat hij zijn party afzegde", zeggen vrienden van Stefan.

De familie en vrienden zijn geschokt door de gebeurtenis. "Het is treurig en beschamend hoe sommigen reageerden op Facebook", luidt het. Op Facebook werd meteen ook opgeroepen tot het houden van een wake. "Uit respect voor Stefan en als bewijs dat er ook nog goede mensen zijn", luidde de oproep. Vijftig jongeren zakten daarop af naar Rotenburg en legden bloemen neer en ontstaken kaarsen. Intussen gaan er stemmen op om het pesten op Facebook harder te straffen.Meld een bug