Jongen levenslang verminkt door hennatatoeage

Van Charlies tweede hennatatoeage blijft niet veel meer over dan een etterende huid.
Van Charlies tweede hennatatoeage blijft niet veel meer over dan een etterende huid.

Het gebeurt wel vaker op vakantie: mensen die een hennatatoeage laten zetten. Een mooie versiering en een tijdelijk aandenken aan een mooie reis. Ook de 10-jarige Charlie Wallace uit Essex mocht van zijn ouders een stoere tatoeage laten zetten, maar wat een tijdelijk aandenken moest worden, draaide uit op een verminking voor het leven.

Vergiftiging
Charlie Wallace was samen met zijn ouders op vakantie in Turkije en was al een hele tijd aan het zagen voor een hennatatoeage. Moeder Pauline had haar twijfels bij de versiering, maar na een rondvraag bij verschillende gasten uit het hotel, gaf ze toch toe. "Hij wilde er zo graag een. En iedereen die ik vroeg of er geen gevaar schuilde in zo'n tatoeage, zeiden me dat er geen probleem was. Dus mocht hij van mij eentje laten zetten", aldus Pauline.

Naarmate de vakantie vorderde verdween de tatoeage en Charlie vroeg of hij een nieuwe mocht laten zetten om ze te tonen aan zijn vriendjes in Engeland. "We gaven opnieuw toe en trokken naar dezelfde winkel, maar ditmaal zat er een andere vrouw. Een paar uur later begon Charlies arm helemaal op te zwellen", vertelt Pauline het hele verhaal, "Ik was bang dat zijn huid helemaal zou wegrotten of dat de tatoeage giftig was."

Helse pijn
Terug in Essex bleef de pijn aanhouden. De helse pijnen aan zijn arm hielden de 10-jarige Charlie zelfs een maand van school weg. De tatoeage vormde een gevoelige huid met een korst en litteken die enorm veel pijn doen.

De jongen mag zelfs twee jaar niet meer in de zon komen. "Mijn zoon is nogal ondersteboven van het voorval", zegt Pauline. (ka)

Bij de eerste tatoage die Charlie liet zetten, waren er geen problemen.(Foto Metro.co.uk)
Bij de eerste tatoage die Charlie liet zetten, waren er geen problemen.(Foto Metro.co.uk)