Jongen heeft schrik van vader en kruipt acht uur in boom

Een Chinese jongen had zo'n schrik van de slagen die hij zou krijgen van zijn vader, dat hij in een boom kroop en zich daar acht uur lang verschuilde. 's Morgens om 7 uur kroop Xiao Ming in de tien meter hoge boom naast hun huis. Buurman Li was de eerste getuige. "Ik vroeg hem nog waarom hij niet naar school ging. Hij antwoordde niet, maar kroop snel naar boven", aldus Li, die de papa van Xiao -Zhong- verwittigde. Die laatste riep hem naar beneden te komen, maar Xiao kroop alleen nog wat hoger.

Politie en brandweer
"We waren Xiao al sinds de avond ervoor kwijt", zegt Zhong. "Hij heeft schrik dat ik hem zou slagen." De vader vond er vervolgens niet beter op dan wat aan de boom te gaan schudden. Tevergeefs: Xiao hield zich gewoon wat steviger vast. Uiteindelijk moesten er agenten en brandweerlui met een luchtkussen en ladder aan te pas komen.

Excuses
Het was de ongeduldige Zhong die de ladder opkroop en zijn zoon vastgreep, waarna de hulpdiensten het duo veilig tot op de begane grond bracht. "Ik verontschuldigde me al bij hem in de boom en zei dat ik hem nooit meer zou slaan", besloot Zhong. (odbs)