Jongen (9) belt witheet van woede politie omdat er te weinig pakjes onder kerstboom liggen

iStock
Een 9-jarige Duitse jongen heeft dinsdag witheet van woede de politie gebeld omdat niet alle cadeaus die hij gevraagd had onder de kerstboom lagen.

Omdat de lokale politie van Zetel, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, op kerstdag niet veel om handen had, besliste ze ter plaatse te gaan en gespeeld de noodoproep van de jongen ernstig te nemen. 

Ze vergeleek de brief van de jongen aan de kerstman met het aantal afgeleverde pakjes. En inderdaad, onder de kerstboom lagen minder cadeaus dan het kind gevraagd had.

Om de jongen te kalmeren, maakten de agenten hem wijs dat de kerstman zijn brief allicht verwisseld had met die van een ander kind. 

De politie van Oldenburg bevestigde het verhaal aan persbureau AFP, maar wilde niet kwijt welke geschenken op de lijst van de jongen stonden.

Of de ouders op de hoogte waren van het telefoontje van hun zoon is evenmin bekend.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Hij zou een pak billenkoek moeten krijgen.

 • piet devlieger

  Tja, die kleine moet het ook leren : ouders opvoeden is niet gemakkelijk.

 • Griet Maes

  Volledig verkeerde reactie van de politie. Ipv te zeggen dat zijn brief verwisseld was met de brief van een ander kind, hadden ze hem misschien gewoon kunnen uitleggen dat je niet altijd alles kan krijgen wat je wil. Onze kinderen hebben nooit een brief geschreven aan de sint of kerstman en zijn gewoon blij met wat ze krijgen. Er zijn kinderen die niets krijgen!

 • Bene Devos

  Ik zou zeggen dat hij niet alle pakjes kreeg omdat de kerstman zag dat hij een woedeprobleem heeft.

 • Tim Van Bael

  Dat komt nooit goed, sommige mensen kunnen geen kinderen opvoeden.