Jongen (13) lijdt aan zeldzaam syndroom waardoor hij eruitziet als een weerwolf

Lalit Patidar (13) lijdt sinds zijn geboorte aan hypertrichosis.
Screenshot Youtube Lalit Patidar (13) lijdt sinds zijn geboorte aan hypertrichosis.
Een 13-jarige jongen uit India lijdt aan een zeldzaam syndroom, waardoor hij eruitziet als een weerwolf. Lalit Patidar werd geboren met hypertrichosis, een aandoening die op bepaalde plaatsen overmatige haargroei veroorzaakt. Bij hem is dat vooral op het gezicht.

Lalit woont in Ratlam in India en maakt deel uit van een gezin met 14 kinderen. De afwijking waaraan hij lijdt is aangeboren. Er zijn verschillende vormen van, maar deze is de meest zeldzame. Wereldwijd zouden minder dan honderd mensen de aandoening hebben. Ze zorgt voor een sterke toename van haargroei op het gezicht, armen, benen of andere plaatsen van het lichaam.  

“Al bij zijn geboorte had hij abnormaal veel haar op zijn lichaam”, legt de 42-jarige mama van Lalit uit. “We haalden er meteen een kinderarts bij, maar die zei dat we er niets tegen konden doen. Toen hij 2 jaar was, is hij onderzocht door een heel team van artsen. Maar voorlopig is er geen remedie.”

Lalit zelf beseft dat hij ‘anders’ is. “Soms wou ik dat ik was zoals andere kinderen”, zegt hij. “Maar ik kan er niet veel aan doen. Ik ben het intussen gewoon. Meestal voel ik me goed.” Toch heeft hij ook mindere dagen. “Soms geeft het haar problemen bij het ademen, of hangt het in mijn ogen.”

Op school werd hij vroeger gepest, maar nu hebben zijn klasgenoten hem aanvaard zoals hij is. Als hij buiten zijn eigen dorp komt, heeft hij wel veel bekijks. 

Maar ondanks zijn tegenslagen, blijft hij optimistisch. “Als ik groot ben, wil ik politieagent worden”, zegt hij. “Met het geld dat ik verdien, kan ik dan voor mijn ouders zorgen. Ze hebben veel voor me gedaan.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Hessens

  @edwine van der hoeven: Ze zijn de 2de grootste bevolkingsgroep (meer dan 1 miljard) dus statistisch gezien maken ze heel veel kans... niks bizar aan

 • Geert Vaelen

  Dagelijks scheren kan toch veel helpen, dan kan hij tenminste toch zien zonder dat het haar in z'n ogen hangt.

 • Edwine Van der Hoeven

  Het is toch bizar dat er in India veel misvormde kinderen geboren worden en ook veel zeldzame afwijkingen zijn bij mensen ...

 • Robert Joncret

  Arme jongen, letterlijk en figuurlijk.

 • Chris Devlaeminck

  Hij zou zich toch af en toe kunnen trimmen?