Joachim uit Sint-Niklaas verbreekt wereldrecord frikandellen eten: 19,5 stuks op een kwartier

Winnaar Joachim, bezig aan zijn wereldrecord
Gianni Barbieux Winnaar Joachim, bezig aan zijn wereldrecord
19,5 frikandellen op een kwartier. Dat is sinds gisteren het nieuwe officieuze wereldrecord frikandellen eten. “En eigenlijk had ik er nog kunnen eten”, zegt Sint-Niklazenaar Joachim Crape.

Dat ze bij café Bardot in het Oost-Vlaamse Lembeke niet om een stunt verlegen zitten, is een publiek geheim en dus hield uitbaatster Sofie Van Verdeghem er afgelopen Paasweekend 24 uur café. Eén van de hoogtepunten van die 24 uur was ongetwijfeld het ‘Belgisch Kampioenschap Frikandellen Eten’. Tientallen frikandellenliefhebbers uit alle hoeken van het land zakten af naar Lembeke om er zich met elkaar te meten. 

Winnaar Joachim Crape: "Ik wist dat ik een grote eter was."
Gianni Barbieux Winnaar Joachim Crape: "Ik wist dat ik een grote eter was."

Ook Belgisch Kampioen Rik Nauwelaerts, die ooit 14 frikandellen op een kwartier naar binnen werkte, tekende present. Hij kreeg gisteren echter stevige concurrentie. Zo verpulverde de 30-jarige Joachim Crape uit Sint-Niklaas zijn Belgisch record door maar liefst 19,5 frikandellen op vijftien minuten op te schrokken. Da’s anderhalve frikandel meer dan het amper één jaar oude wereldrecord van Ton Fing uit Dordrecht. 

“Eigenlijk kon ik nog verder eten, maar omdat ik wist dat het Belgisch record op 15 stond, ben ik maar gestopt.” Een geheim heeft Joachim niet. “Ik eet gewoon super graag frikandellen. Elke dag als het moet.” 

Winnaar Joachim Crape
Gianni Barbieux Winnaar Joachim Crape

Van zijn lijn heeft Joachim geen last. “Ik denk dat ik gewoon een snelle spijsvertering heb”, verklapte hij nog. Of Crape ook daadwerkelijke de beste frikandelleneter ter wereld is, blijft de vraag. Zo slaagde de Nederlandse legende Sjonnie Noordeinde er ooit in om 47 frikandellen op een uur naar binnen te werken.

In café Bardot in Lembeke vond het kampioenschap frikandellen eten plaats.
Gianni Barbieux In café Bardot in Lembeke vond het kampioenschap frikandellen eten plaats.
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy De Smet

  Daarna kan hij meteen aan het wereldrecord "op de pot zitten" beginnen.

 • Kirsten Dumonier

  Beste Werner, je hebt gelijk dat in de supermarkt geen curryworsten liggen maar frikandellen. Dat is omdat de Nederlanders de koningen zijn van de frituursnacks en ons hun woordenschat willen opdringen. Wie heeft er bitterbal, berenpoot e.d. verzonnen ? En frikadellen met kriekjes kennen ze in West-Vlaanderen ook, niet enkel in Antwerpen.

 • Jan De Smet

  Walgelijk record maar daar zijn Belgen voor gekend in het buitenland.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Prettig om te lezen prettiger dan alle problemen die er anders staan

 • Edgard Moens

  Frikandel is een Nederlands recept uit de jaren 50, terwijl frikadel, bij ons ook wel boulet genoemd, rond is en een paar eeuwen oud.