Jeff (47) is het swipen beu: “Wie een vriendin voor mij vindt krijgt 23.000 euro”

Jeff Gebhart.
RV Jeff Gebhart.
Jeff Gebhart heeft het helemaal gehad met online daten. In die mate zelfs dat hij nu 25.000 dollar (23.000 euro) aanbiedt aan diegene die hem aan de liefde van zijn leven weet te helpen. De 47-jarige ondernemer uit Prairie Village (Kansas) liet speciaal voor de gelegenheid een website bouwen.

Volgens Gebhart kan deze stunt uitdraaien op de perfecte investering. “In mijn vriendengroepje hebben we het vaak over al het geld dat we verkwisten aan datingapps. Om dan nog te zwijgen over de afspraakjes zelf, sommige hadden beter nooit plaatsgevonden. De definitie van krankzinnigheid is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten.”

Aan de website zelf heeft Gebhart samen met zijn kameraden zes maanden gewerkt. Er is de mogelijkheid om een vriendin aan te prijzen, maar geïnteresseerde kandidaten kunnen ook zichzelf inschrijven. Zij zien de financiële beloning dan wel aan hun neus voorbijgaan. De selectie gebeurt op wetenschappelijke basis aan de hand van een uitgebreide vragenlijst.

“Nooit getrouwd, geen kinderen”
“Ik hou van mijn leven”, prijst Gebhart zichzelf aan. “Ik ben graag fysiek bezig, in de zomer breng ik mijn weekends liefst aan het water door. Nieuwe avonturen schrikken mij niet af: ik heb door de straten gerend met wilde stieren, ben al enkele keren uit een vliegtuig gesprongen en snowboarden doe ik steevast in mijn roze konijnenkostuum.”

“Ik heb al verschillende lange relaties achter de rug, maar ik ben nog nooit verloofd of getrouwd geweest. Kinderen heb ik niet.”

Vastgoed
“In de voorbije jaren heb ik een paar bedrijven opgericht en verkocht, met het nodige financiële succes tot gevolg”, gaat Gebhart verder. “Vastgoed is mijn passie. Huizen verkopen is heel fijn, maar mijn echt genot haal ik uit de renovaties.”

“Gezondheid en fitness zijn heel belangrijk voor mij. Als kind was ik een dikkerdje, maar nu ben ik trots op mijn sixpack. Eigenlijk ben ik gewoon een blije kerel met een te gek leven. Ik zoek geen partner om mij ‘compleet’ te maken, het is de bedoeling dat we elkaar aanvullen. Mijn toekomstige moet leuk zijn, zelfvertrouwen hebben en ook dezelfde interesses delen. Ze mag zichzelf niet te serieus nemen en ze moet goed overweg kunnen met mijn hond Gunner.”

Vijf schijven
Wie iemand wil koppelen aan Gebhart kan zijn kans op de 25.000 dollar wagen. Opgelet wel: het bedrag wordt in vijf schijven uitgedeeld, Per jaar dat de relatie standhoudt, zal Gebhart 5.000 dollar (4.600 euro) extra storten. “Ik heb al een heleboel voorstellen ontvangen, maar in 60 procent van de gevallen zijn het dames die zich zelf inschrijven”, besluit de ondernemer. Als het concept werkt, belooft hij ook nog eens 25.000 dollar te storten op de rekening van een hondenasiel.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Er is iets wat veel heren niet doorhebben: namelijk dat dames veel zakelijker zijn, dan gedacht. Deze gespierde (jonge)man is te goed voor deze wereld, en te gevoelig. Een tip die ik zou geven, is: om te beginnen, veel inzetGELD beloven aan de toekomstige vriendin zélf. Het is beter dat het onromantisch begint, dan dat het onromantisch eindigt. (Maar ondertussen ook de spieren in vorm houden.)

 • Jos Plessers

  Wat is er verkeerd aan,om eens je klavier aan de kant te leggen en op de aloude manier aan een lief te raken?

 • Carlos Simonis

  Het is eerder een kunst om vrijgezel te blijven. Heb dat nooit begrepen, er zijn genoeg dames. Ja, iedereen zoekt de juiste partner, dat snap ik ook wel. Maar met deze aanbieding loop men precies dezelfde risico als in het gewone leven. Ik heb liever 100 vrouwen gehad, dan alleen blijven en wachten op de juiste vrouw. Dat weet je pas als je een vrouw neemt, dan alleen blijven wachten totdat de juiste voorbij komt. Dan ben je misschien al 80 jaar en alleen.

 • judith wouters

  Ik geloof er niks van. Als hij zo bedrijvig is komt ge altijd iemand tegen. En met geld staan zwaaien is ook al verdacht.

 • patrick morel

  Hoeveel krijgt de vriendin.