Japanse winkel verkoopt per ongeluk vlijmscherpe breekmessen in plaats van valse 'fopmesjes'

YouTube/BBQJapanTV
Een Japanse winkelketen roept over het hele land ‘fopmesjes’ terug na een mogelijk desastreuze vergissing. Dat meldt de Japanse krant Asahi Shimbun. De mesjes zouden normaal een inkeping moeten hebben die over een vinger past, zodat het lijkt alsof de vinger afgesneden wordt. De valse mesjes werden echter per ongeluk vervangen door échte, vlijmscherpe cuttermessen.

De winkelketen Daiso kwam het probleem op het spoor door een klacht van een klant. Die had het speeltje gekocht en merkte al snel dat het om een echt mesje ging. Normaal zou het mesje een bot lemmet moeten hebben en een inkeping die precies rond een vinger past. Zo kan een flauwe plezante het mes op de vinger plaatsen en doen alsof het lemmet in het vlees is verzonken. Dit mesje was echter vlijmscherp, zo reageert de klant. Ook de inkeping ontbrak. Voor de rest zag het er identiek hetzelfde uit. 

Een onderzoek van de winkelketen toonde aan dat er nog meerdere normale messen in de rekken lagen, vermomd als speelgoed. Het is niet duidelijk hoe de twee producten verwisseld konden worden, hoewel de vergissing wellicht plaatsvond in de fabriek waar de artikelen verpakt worden. 

Uit voorzorg kondigde Daiso een nationale terugroepactie aan in zo'n drieduizend winkels over heel Japan. Voor zover het bedrijf weet, zijn er gelukkig nog geen mopjes fout afgelopen als een gevolg van de vergissing. 

YouTube/BBQJapanTV2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric Van Dyck

    Heel goed ! Zoeits is dan ook geen speelgoed en zet enkel aan tot dom gedrag ...

  • Guido Delrio

    De CEO zal wel hara kiri plegen.