Japanse man (35) trouwt met hologram: “Ik ben altijd verliefd geweest op Miku”

Akihiko Kondo trouwde met een hologram, Hatsune Miku, een zangeres die enkel in de virtuele wereld bestaat.
AFP Akihiko Kondo trouwde met een hologram, Hatsune Miku, een zangeres die enkel in de virtuele wereld bestaat.
De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden. Hij trouwde met Hatsune Miku, een zangeres die enkel bestaat in virtual reality, de virtuele wereld. 

Hatsune Miku is een vrouwelijk hologram met schoteltjesogen en lange blauwe vlechten. Ze is zogenaamd 16 jaar oud, maar haar jonge leeftijd is geen probleem aangezien ze geen mens is. 

Kondo's moeder was niet de enige die verstek liet gaan voor de ‘bruiloft’ van haar zoon, ook andere familieleden van de man kwamen niet opdagen. Desondanks besteedde Kondo omgerekend 15.500 euro aan een huwelijksceremonie waar 40 mensen bij aanwezig waren. 

Knuffelversie met trouwring

“Ik heb haar nog nooit bedrogen, ik ben altijd verliefd geweest op Miku” zegt Kondo. “Ik denk iedere dag aan haar.” Kondo heeft een zwevend hologram van Hatsune Mike aangeschaft dat kan praten en bewegen. Ook doet ze wat dingen in het huishouden: ze maakt hem ‘s ochtends wakker en bedient de lichten in het huis zodat Kondo als hij thuiskomt geen donkere kamer binnenstapt.  Ook vertelt ze hem wanneer het tijd is om naar bed te gaan. 's Nachts heeft Kondo een knuffelversie van Hatsune bij zich in bed. Die pop draagt een trouwring die precies om haar linkerpools past.

Nare ervaringen met meisjes in zijn tienertijd en een zenuwinzinking na een relatie met een vrouw in een vorige job, brachten Kondo uiteindelijk tot het besef dat hij eigenlijk altijd al van Miku Hatsune gehouden heeft. “Meisjes wilden me niet, ze vonden me een enge otaku", zegt Kondo, verwijzend naar de licht negatief geconnoteerde term voor ‘geeks’ of computernerds. 

Trouwakte

Gatebox, het bedrijf dat Hatsune Miku heeft bedacht en vervaardigd, heeft Kondo een 'trouwakte’ toegestuurd. Volgens Gatebox zijn er in de loop van de tijd al meer dan 3.700 aktes verschaft aan mensen die zich wilden laten verbinden aan virtual reality-personages. Kondo hoopt dat zijn bruiloft schaamte rondom liefde voor dit soort karakters kan wegnemen. “We moeten allerlei soorten liefde en geluk in overweging nemen.”

Hatsune Miku heeft fans over de hele wereld, miljoenen volgers op sociale media en werkte onder meer samen met Pharrell Williams. 

AFP
AFP46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Akihiko Kondo doet niemand kwaad, al trouwt hij met een wasmachine, so what ?

 • bassam bachir

  heeft zij ook ja gezegd hhhhhh

 • jessy van

  belachelijk

 • dimitri vermeire

  Tja eentje die niet aan zijn trekken kan komen zeker ga dan eens bij vrouwen van plezier miss

 • Pieter smit

  Ik weet niet hoor, maar dat figuurtje ziet er uit als een kind...pervert die gast, compleet gestoord die Japanner.