James gooide per ongeluk harde schijf vol bitcoins in vuilbak, nu zou ze 84 miljoen waard geweest zijn

.
YouTube/Bitcoin .
James Howells uit Newport in Wales begon in 2009 bitcoins te delven op zijn laptop. Het leverde hem 7.500 bitcoins op, die hij op een harde schijf bewaarde. Maar vier jaar later gooide James de oude harde schijf weg, hij was volledig vergeten dat er nog bitcoins op stonden. De harde schijf was toen al meer dan 5 miljoen euro waard en ondertussen is de waarde zelfs opgelopen tot 84 miljoen euro.

De bitcoin rondde vorige week de kaap van 11.000 dollar. Al wie heeft geïnvesteerd in de cryptomunt ziet het graag gebeuren, maar voor James Howells is het heel zuur. In 2013 gooide hij een harde schijf vol bitcoins weg.

Nadat hij gestopt was met bitcoins mijnen, verkocht James alle onderdelen van zijn laptop, behalve de harde schijf. “Ik legde de schijf in een lade, omdat ik dacht dat die bitcoins ooit misschien veel geld zouden waard zijn”, vertelt James aan de Telegraph. “Maar in 2013 gooide ik ze tijdens een grote kuis weg. Ik was helemaal vergeten dat die bitcoins er nog op stonden.”

Lees verder onder de foto.

James Howells bij de vuilnisbelt waar ergens zijn harde schijf bedolven ligt.
YouTube James Howells bij de vuilnisbelt waar ergens zijn harde schijf bedolven ligt.

Vuilnisbelt

Toen Howells later zag hoe erg bitcoin in waarde was gestegen, besefte hij zijn vergissing. Hij trok naar de plaatselijke vuilnisbelt in de hoop de schijf nog terug te vinden, maar dat bleek vergeefse moeite. “De manager van de vuilnisbelt legde uit dat mijn schijf waarschijnlijk onder een paar meter afval lag. Ook zei hij dat zelfs de politie zich niet aan een zoektocht waagt zonder een team van 15 à 20 mensen in beschermkledij, met graafmachines en honden”, aldus James.

Een serieuze tegenslag, maar James bleef niet bij de pakken zitten. “Ongelukken gebeuren nu eenmaal, ik heb ermee leren leven.”

James denkt dat de bitcoin nog lang niet over zijn hoogtepunt heen is. “Ik denk dat mijn harde schijf ooit 500 miljoen of zelfs een miljard waard zal zijn.”
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Een hevige storm op de zon en we zijn zo van die bitcoins af.

 • chris moerman

  welke zeepbel Guy De Smet? informeer eerst even waar het over gaat. met bitcoin kun je aan eender wie ter wereld een bedrag sturen, zonder centraal beheer, zonder tussenpersoon, zonder beperking en alles is volledig te traceren op het internet, elke transactie is openbaar. vaarwel banken

 • el capone

  Seppe cool er staan waarschijnlijk nog andere belabgerijke zaken op niet dan?

 • Jenten Janssens

  haha ken nog z'n gevallen :))

 • Guy De Smet

  Hij moet niet treuren. Eens de zeepbel ontploft zijn ze nog 0,00€ waard.