Jager schiet per ongeluk zijn zoon neer nabij Belgische grens

De man hoorde geluid in de struiken en vuurde, maar het was zijn zoon die het geschoten wild aan het bijeenrapen was.
Shutterstock De man hoorde geluid in de struiken en vuurde, maar het was zijn zoon die het geschoten wild aan het bijeenrapen was.
In het Noord-Franse Bouvignies, een gemeente op amper 10 kilometer van de Belgische grens, heeft een jager gisteren per ongeluk zijn 18-jarige zoon neergeschoten. Die werd geraakt in de buik. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar. Bij een ander jachtongeval in de Franse Ardennen, kwam wel een man om het leven.

Twee andere kinderen uit hetzelfde gezin waren getuige van de opmerkelijke schietpartij. Ook zij werden in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Het jachtongeval vond gisteren omstreeks 17.30 uur plaats in de buurt van ‘La Pliche’, zo meldt La Voix du Nord. 

De jager zou plots een geluid gehoord hebben in de struiken, waarna hij vuurde. Het bleek echter te gaan om zijn zoon die het geschoten wild aan het ophalen was. De hulpdiensten brachten hem naar het ziekenhuis van Rijsel. De twee andere kinderen werden opgevangen in een hospitaal in Valenciennes.

Man (59) overleden

Bij een ander jachtongeval, in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, kwam zaterdag wel een man om het leven. In een groepje van drie jagers raakte omstreeks 14.45 uur een man (43) geïrriteerd door het gedrag van een hond. Om die te laten schrikken, wilde hij in de lucht schieten. Toen hij echter zijn geweer van zijn schouder liet zakken, ging het af. Hij schoot in de buik van zijn 59-jarige collega, die om het leven kwam.

De politie onderzoekt nog de exacte omstandigheden. De man die het dodelijke schot loste, zit in voorhechtenis voor doodslag. Hij gaf volgens France3 aan de speurders toe dat hij tijdens de lunch die aan de jacht voorafging “een klein glaasje” had gedronken.

Jager neergeknald door hond

Aan de andere kant van Frankrijk, in de Pyrenées-Atlantiques, gebeurde maandag ook al een opmerkelijk jachtongeval. Daar werd een jager zowaar neergeknald door zijn hond. 

De man had in het bos van Mesplède zijn wapen neergezet bij een boom. Toen zijn hond tegen of op het geweer liep, ging de trekker over. De man werd geraakt in zijn hand en onderarm. Ook zijn zoon raakte gewond door rondvliegend lood. Collega-jagers zagen het ongeval gebeuren en konden de hulpdiensten verwittigen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Als jager moet je goede afspraken maken met kinderen als die erbij zijn. Naargelang de ouderdom lopen zij sneller weg dan je denkt!