Italiaans klooster uit 17e eeuw moet sluiten nadat moeder-overste verliefd wordt

In het Toscaanse stadje Sansepolcro is lokale gemeenschap teleurgesteld dat het klooster moet sluiten.
Shutterstock In het Toscaanse stadje Sansepolcro is lokale gemeenschap teleurgesteld dat het klooster moet sluiten.
Een Italiaans klooster uit de 17e eeuw moet sluiten nadat de moeder-overste verliefd is geworden op een man uit de buurt. De drie overblijvende nonnen blijken niet meer in staat de activiteiten van het klooster verder te zetten. De Kerk besliste dan maar om het te sluiten.

Het gebouw in Toscane was volgens de krant La Republica aan de nonnen toevertrouwd in 2015, nadat het enkele jaren had leeggestaan. Er woonden vier Benedictijnse zusters in. Maar de moeder-overste, een vrouw van in de veertig, altijd vol energie en met de glimlach, werd verliefd op een man uit de buurt.

In het klooster waren onder meer twintig bedden voor pelgrims of toeristen, en op het terrein eromheen nog verschillende bungalows. Er werden ook olijven en fruit verbouwd. Maar de drie nonnen die nog overbleven, waarvan één ouder dan 80 jaar, konden het gebouw en die activiteiten niet meer onderhouden.

In de buurt is iedereen er het hart van in dat de kerk besliste om het klooster van Sansepolcro te sluiten. “Het is een zeer pijnlijke zaak”, aldus de plaatselijke bisschop. Ook de burgemeester liet al verstaan dat de lokale gemeenschap erg teleurgesteld is.

Twee nonnen zwanger

Onlangs nog werd in Italië geschokt gereageerd nadat twee nonnen zwanger raakten tijdens een missie in Afrika. Die zusters kwamen uit twee verschillende kloosters in Sicilië.

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Bauwens

  Ik vind dat zooooooo schattig...….Ik hoop dat ze gelukkig zijn.

 • guido vermeyen

  Daar gaat het 'gulden vlies'......

 • judith wouters

  naar 'het hogere' streven doe je inderdaad best alleen, in een relatie zitten in de praktijk gewoonlijk teveel 'lagere' motieven.

 • Pat Debal

  Zou da ook nog willen openhouden de 3 nonnen zouden er mogen blijven

 • Etienne De Bondt

  In Toscane, ik ken er twee die het zouden kunnen open houden.