Is deze opblaasdoodskist de meest morbide luchtmatras?

Instagram
De Canadese, in Amerika werkende ontwerper Andrew Greenbum heeft een wel heel macabere zomerdrijver ontwikkeld: een opblaasbare, knalroze lijkkist waarmee geïnteresseerden ongestoord op de golven kunnen dobberen. Het lugubere 'luchtbed' is tot zijn grote spijt nog niet te koop, omdat vooralsnog geld ontbreekt om het ding te fabriceren.

Op Instagram stelt de creatieve Canadees, die de lucht doorlatende kist met deksel samen met zijn collega Ian Felton bedacht, dat er nog zeker 15.000 dollar nodig is om een productielijn voor het macabere zomergadget op poten te zetten. De twee overwegen een zogenoemd kickstarterproject te beginnen waarmee het benodigde geld bijeen kan worden gebracht. Ook doen ze een ludieke oproep aan badgasten die de opblaasbare kist willen hebben. "We hopen dat iemand een rijke vader heeft die wil investeren", schrijft hij op Instagram.

PR

De sinistere luchtmatras sluit aan bij de reeds bestaande opblaasgadgets die momenteel erg populair zijn zoals de vrolijke flamingo's, regenboogeenhoorns en zwembanden in alle soorten en maten. Webwinkels blijken een imposante collectie trendy waterspeeltjes in huis te hebben. Voor de goedkoopste tel je amper tien euro neer. Voor de grotere, zoals een vrolijke megavogel voor circa zes badgasten, moet (inclusief elektrisch pompje) minstens tweehonderd euro worden neergeteld. 

De prijs van de doodskist, die al drie jaar in ontwikkeling is, is nog niet bekend. De reacties op het Instagrambericht zijn eensluidend enthousiast, al merken meerdere mensen wel op dat zwart een meer gepaste kleur voor het euvel zou zijn.

Drijvende doodskisten zijn overigens niet helemaal nieuw. De afgelopen jaren kwamen al bescheidener versies op de markt. 

PR
PR
PR4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Torbeyns

  En andere maar plastic verwijderen op het strand en in de zee. Maak het dan minstens wateroplosbaar.

 • Loesje Vranken

  Goed gevonden en veel goedkoper, ik heb nog een milieu vriendelijker idee maar zou iemand moeten vinden die het wil produceren.

 • Patrick vincke

  Een gat in de markt zou ik zeggen

 • mieke jansens

  wat een idioot